Читај ми!

Vučić: Želimo više Bošnjaka u Vladi i drugim institucijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da želi da Bošnjaci imaju što više predstavnika u Vladi i svim drugim državnim institucijama, u tom kraju i na svim drugim nivou, i više nego što Bošnjacima to proporcionalno pripada.

"Da vi vidite da mi Bošanjke doživljavamo kao sestre i braću, a ne kao neko strano telo protiv kojeg moramo da se borimo", istakao je Vučić, na otvaranju rekonstruisanog puta od Novog Pazara do Tutina u dužini od 20,5 kilometara.

Da se osećate kao svoj na svome i da znate da u Srbima imate braću i prijatelje, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je poručio Bošnjacima da u ovim teškim i nemirnim vremenima treba da budemo jedinstveni, jedni uz druge i zajedno da rešavamo probleme i borimo za prosperitet i zajednički guramo stvari napred.

Vučić je najavio da će do kraja godine početi gradnja bolnice u Novom Pazaru, kojom će taj grad defakto dobiti klinički centar.

Naglasio je da će Bošnjaci videti koliko će tek država da uloži u taj deo Srbije.

Vučić je rekao da imamo prvog generala Bošnjaka Muharema Fazlića i da želi da Bošnjaci Vojsku Srbije doživljavaju kao svoju vojsku i da u njoj bude više i Srba i Bošnjaka.

"Moramo mir da izgradimo zauvek, to nije samo mir u bukvalnom smislu reči, već da se osećate dobro bez obzira na naciju i veru, da država ima jednak pristup i da neće da pravi razliku po tom pitanju", poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je razgovarao sa ambasadorom Turske Aksojem da dovedemo jednog velikog investitora u Novi Pazar koji će obezbediti pristojne plate.

"Veća otvorenost i inkluzivnost moraju biti naša politika"

Važno je da mi Srbi kao većinski narod moramo da pokažemo veću otvorenost i inkluzivnost za sve druge narode, i zato u svim institucijama, na svim nivoima želim da vidim veći broj Bošnjaka, to će biti i mora biti naša politika, poručio je u Novom Pazaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na pitanje u vezi sa problemom vatrogasaca u Novom Pazaru i kritikama Bošnjačke stranke i nevladinih organizacija u vezi sa konkursom koje je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, rekao da je tek jutros počeo da se bavi tim pitanjem.

"Čuo sam dva suprotstavljena mišljenja, radićemo i rešavaćemo. Verujem da ćemo ove nedelje doći sa zaključcima koji će zadovoljiti sve, a da neće ići protiv pravde i interesa bilo koga. Ne volim da donosim zaključke pre nego što se sam udubim u nešto", istakao je predsednik.

"Ne brinem zbog grupa za pritisak"

Predsednik je izjavio da ne treba imati sumnje u to da će "grupe za pritisak" raditi strašan posao protiv Srbije sa različitih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji – da vrše političke pritiske, jer bi da utiču na donošenje odluka njenog rukovodstva.

"Njima je jedina politika da napadaju mene. Obično su kontradiktorni u tim napadima i u svojim izjavama. Optuživali su me da ću 3. aprila da uvedem sankcije, da me baš briga za prijateljstva, a oni su se pojavili 3. aprila i rekli: Vučiću, uvedi sankcije. Sada me kritikuju što nisam, sutra će da kažu što jesam, prekosutra što nisi. Uopšte nije važno, tu politike nikakve nema", rekao je predsednik.

Upitan da prokomentariše pooštravanje sukoba u Ukrajini, predsednik je rekao da je to bilo očekivano i da je najavio šta će biti ako se zaoštri sukob.

"Hoću da kažem da kotacijske cene nafte odoše u nebesa. Cena nafte, da danas biramo cenu, bila bi već preko 240 za dizel i to cena koštanja, i zbog rasta dolara i zbog toga što Saudijska Arabija, Emirati nisu pristali na američki plan i dogovor unutar OPEK-a", objasnio je predsednik.

Dodao je da postoji još jedna opasnost od pojačanog sukoba.

"To je što je Ukrajina veliki izvoznik električne energije, oni izvoze od Moldavije do baltičkih zemalja. I vi sada imate jedinstveno evropsko tržište električne energije. I ako oni ne izvezu struju i budu u nemogućnosti da je izvezu, pojaviće se disbalans na celom evropskom tržištu. Biće pitanje da li, uopšte, bez obzira na to koliko para smo obezbedili, možemo da kupimo tu struju. Žurimo da obezbedimo dodatne količine gasa", rekao je predsednik i ocenio da će "biti potpuni haos ove zime".

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи