Читај ми!

Отворен реконструисани пут Нови Пазар – Тутин, Вучић обишао обновљени пут Придворица–Девићи

Председник Србије Александар Вучић посетио је Рашки и Моравички округ. Реконструисани пут од Новог Пазара до Тутина, у дужини од 20,5 километара, отворен је у присуству Вучића. Председник је обишао и реконструисани пут Придворица–Девићи код Ивањице, у који је држава уложила око 400 милиона динара без ПДВ-а.

Вредност радова, на којима је главни извођач била турска фирма "Ташјапи", износила је 24 милиона евра, а пројекат је финансиран средствима које је држава обезбедила из кредита Турске, уз камату од 2,5 одсто.

Председник је изјавио да ће покушати да у Нови Пазар доведе великог инвеститора, тако што ће му гарантовати да ће изградити ауто-пут до тог града.

Одговарајући на питања новинара након церемоније отварања реконструисаног пута Нови Пазар – Тутин, Вучић је рекао да је Нови Пазар једна од четири локације које већ две године нуди страним инвеститорима, али да то није лак посао.

"Рекао сам да ћу да се борим и неће то ићи лако, зато што сви желе да буду близу Београда и Новог Сада због комуникација. Али је зато важно што имамо аеродром Лађевци, градимо путеве, важно је да до Пожеге изградимо пут, радимо пројекат брзе саобраћајнице Краљево–Пазар, што је за људе у Новом Пазару веома значајно, уз ауто-пут који иде ка Бољару, Црној Гори преко Дуге пољане", навео је председник Вучић и додао да страни инвеститори знају да, када влада нешто обећа, да то и уради и да зато и хоће да дођу у Србију.

Председник Александар Вучић је претходно обишао и деоницу реконструисаног пута од Пазаришта (Стари Рас) до манастира Сопоћани.

Радови на реконструкцији тог пута у дужини од 5,5 километара трајали су три месеца, а реконструкција је договорена приликом последње посете председника Вучића Новом Пазару, у децембру 2021. године. 

Аксој: Односи Србије и Турске на историјском максимуму

Амбасадор Турске у Србији Хами Аксој изјавио је да су односи две земље на историјском максимуму.

Аксој је нагласио да је пројектом реконструкције пута, како је рекао, попуњена празнина којом је створен предуслов за долазак инвеститора у овај град.

"Када дође неки инвеститор, ја га усмеравам у овај крај. На нашу подршку увек можете да рачунате", поручио је амбасадор Турске.

Директор фирме "Ташјапи" Емрулах Турнали рекао је да је пандемија ковида 19 успорила радове, али да се упркос проблемима у претходном периоду, данас отвара пут Нови Пазар – Тутин.

"Када сте нам дали задатак да урадимо овај посао, наступила је пандемија која нам је нанела штету и успорила радове, али ево данас отварамо овај пут и нека нам је са срећом", поручио је Турнали.

Вучић обишао реконструисани пут Придворица–Девићи

Председник Вучић посетио је Моравички округ и обишао реконструисани пут Придворица–Девићи код Ивањице, у који је држава уложила око 400 милиона динара без ПДВ-а.

Пут је завршен, остали су заштита косина, хоризонтална и вертикална сигнализација, опремање дела пута.

Иницијативу за реконструкцију овог пута покренуо је председник Вучић на захтев локалног становништва.

Вучић је локални пут од 8,3 километра, који повезује Придворицу и Девиће и води ка туристичком центру Голија, обишао заједно са председником Општине Ивањица Момчилом Митровићем и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем.

Вредност радова на реконструкцији пута износи, како је речено у Министарству грађевинарства, 400 милиона динара без ПДВ-а, а извођач је предузеће "Путеви Ивањица".

Тренутно се гради плочасти пропуст и израђује конструкција пута на тој деоници, док је саобраћај омогућен преко привременог прелаза, навели су из министарства.

Током 2022. године урађена је рехабилитација локалног пута Придворица–Девићи у дужини од 3,17 километара, чија је вредност 149 милиона динара, као и санација клизишата "Девићи" за шта је издвојено 38,4 милиона динара.

Овај пут повезује пет месних заједница у којима живи око 3.500 људи, док школу похађа око 140 ђака.

Пут Придворица–Девићи изграђен је 1991. године и од тада није било значајнијих улагања у њега.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво