Читај ми!

Vlada u Prištini najavila paket finansijske pomoći građanima

Vlada u Prištini pripremila je novi paket ekonomske pomoći kako bi pomogla građanima da se lakše nose sa inflacijom i drugim finansijskim problemima, pa će zaposlenima u javnim preduzećima biti isplaćeno jednokratno po 100 evra.

Prištinski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji za medije najavio da će od septembra javnim funkcionerima biti dodeljeno 50 evra, dok će za radnike javnih preduzeća biti jednokratne isplata od 100 evra.

Od septembra se očekuje i subvencionisanje struje za sve koji štede. Račun će biti subvencionisan dva puta, za mesece u kojima će građani trošiti manje nego u istim mesecima prošle godine.

Ministar finansija Hekuran Murati najavio je da će svako ko u septembru potroši manje struje nego u septembru prošle godine biti subvencionisan.

"Na primer, ako je prošle godine potrošeno 1000 kilovat sati, a ove 900, može se smatrati da je napravljena ušteda od 10 odsto. Za ovaj procenat podržaćemo subvenciju računa od 20 odsto", rekao je Murati.

Porodice koje dobijaju socijalnu pomoć biće podržane udvostručavanjem iznosa podrške za mesec dana, prenose mediji u Prištini.

Vlada se takođe obavezala da će podržati preduzeća koja povećaju plate radnika "subvencionisanjem 50 odsto povećanja plata, maksimalno 100 evra za prva tri meseca".

U novembru se očekuje i podela po 100 evra studentima, a čitav paket za suzbijanje inflacije iznosiće oko 150 miliona evra.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво