Читај ми!

Brnabićeva: Velika čast biti ponovo predložen za mandatara

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je velika čast što je ponovo predložena za mandatara za sastav nove Vlade Srbije. Naglasila je da će cilj nove vlasti, i pored teških uslova, biti dalje jačanje srpske ekonomije.

Ana Brnabić je izjavila da su joj "izuzetno prijale reči Aleksandra Vučića".

"Kada neko kao što je Vučić kaže da dobro radite svoj posao, i da nema šta da vam zameri, to je najveće priznanje za sav trud i rad", podvukla je Brnabićeva za TV Prva.

Ukazala je da Vlada iza sebe ima i rezultate, dodajući da je Srbija prošla kroz teška vremena, a da joj se čini da je uspešno vodila naš brod.

Upozorila je da teška vremena još dolaze.

"Kada pogledate na vreme pandemije i onoga što nam tek predstoji pomislite – ono je bio 'mačji kašalj'. Želim da bez obzira na sve izazove Srbija nastavi da napreduje, da imamo kontinuirani rast plata i penzija, da privreda postane sve konkurentnija", istakla je Brnabićeva.

Naglasila je da nije lako tako nešto uraditi u krizi kakvu imamo danas: energetskoj i kroz nedostatak hrane, ali i svega onoga što donosi sa sobom atmosfera da smo na ivici Trećeg svetskog rata zbog rata na istoku Evrope.

"Da nastavite da rastete i ekonomija jača, deluje skoro nemoguće. Verujem da je moguće, ali je potrebno raditi više. U smislu sati mislim da nije moguće, ali u smislu efikasnosti jeste. Imali smo neki prazan hod, određene propuštene šanse. Sada nemamo pravo na to. Očekujem još jači tim", kazala je Brnabićeva.

"Potreban hrabar, posvećen, efikasan tim u vladi"  

Izjavila je i da je vladi potreban "hrabar, posvećen, efikasan tim, koji ne samo da voli svoju zemlju, već živi za nju i koji je spreman da taj posao radi na najbolji način, da podnese svaku žrtvu".

"Na prvom mestu, u vladi vidim Sinišu Malog i Miloša Vučevića", rekla je Brnabićeva.

Brnabić, međutim, nije precizirala na kojim će se pozicija tačno naći, kao ni Ivica Dačić, koji će takođe biti deo vlade. 

Na konstataciju da je predsednik Vučić izjavio da će biti premijerka do 2024. godine, Brnabićeva kaže da je to njihov dogovor.

"To je bila teška odluka. Mi smo razgovarali otvoreno, iskreno. Presudilo je što je kriza tolika, da je važno upravljanje vladom, da bi Milošu Vučeviću možda trebalo malo vremena da se nekako saživi sa tim. To je i meni bilo potrebno 2017. godine. To je prevagnulo, a Vučević će zauzeti jednu od ključnih uloga i verujem da će doneti ogromnu energiju", rekla je Brnabićeva.

"Od 1. septembra ulazimo u period nestabilnosti"

Brnabićeva je rekla i da je Beograd zadovoljan dogovorom s Prištinom o ličnim kartama u granicama onog što je moglo da se očekuje, te da nije bilo prostora za manevar, kao i da se od 1. septembra ulazi u period velike nestabilnosti, jer nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

"Aleksandar Vučić je kao ozbiljan državnik rekao da nije zadovoljan sporazumom iz 2011, da nije bio u najboljem interesu Srbije i Srba na KiM. Kao ozbiljna država, morate da primenite međunarodne sporazume. Vučić je uspeo da napravi najbolju moguću situaciju za Srbe na KiM, da ih zaštitimo i omogućimo što normalniji život i dalje prisustvo Srbije na KiM", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da da je Beograd "zadovoljan u granicama nečega što može da se očekuje, nismo imali previše prostora, jer je predsednik Srbije morao da traži prostora u odnosu na sporazum koji je potpisao Borko Stefanović 2011. godine".

Istakla je, takođe, da se od 1. septembra ulazi u period "strašne nestabilnosti", jer dogovora o registarskim tablicama nema, a Priština je odbila kompromisno rešenje sa KS tablicama, koje su statusno neutralne.

"Ne znamo kako će se kosovski političari ponašati. Oni su neodgovorno pokazali koliko im nije stalo do mira. Svi moraju da do 31. oktobra oktobra promene tablice i prihvate tablice koje hoće Priština. Ne odustajemo od KM tablica", rekla je Brnabićeva.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво