Читај ми!

Odbornici četiri opštine sa severa KiM i predstavnici Srpske liste o potezima Prištine

U toku je zajednička sednica odbornika i gradonačelnika opština Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana na kojoj razmatraju političko-bezbednosno stanje usled najave mera Prištine u vezi sa srpskim ličnim kartama i registarskim oznakama. U pokušaju da se nađe kompromisno rešenje, u Prištini borave američki i evropski izaslanici Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak.

Sednici u Zvečanu pored odbornika prisustvuju i poslanici Srpske liste, predstavnici Univerziteta, Kliničko bolničkog centra u Severnoj Mitrovici i drugih institucija.

Na kraju sednice biće doneti zaključci.

Predstavnici Srpske liste su pre dva dana najavili da će napustiti kosovske institucije ukoliko ne dođe do kompromisa.

Lajčak i Eskobar u 14 sati trebalo bi da se sastanu sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, dok će od 15 časova razgovarati sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Kasnije tokom dana imaće sastanak sa opozicijom a sutra sa predstavnicima Srba. Posle toga, trebalo bi da krenu za Beograd.

Na severu je mirno, ali patroliranje vojnika Kfora i policije u blindiranim vozilima ukazuje da situacija nije svakodnevna i da ima straha od porasta tenzija kakvih je bilo krajem prošlog i početkom ovog meseca.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво