SNS učestvuje na izborima u BiH

Srpska napredna stranka učestvovaće na oktobarskim izborima u BiH, rekao zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić u Banjaluci. Još nije odlučeno da li će stranka nastupiti samostalno ili u koaliciji.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u Banjaluci da će ta stranka učestvovati na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini, ali da još nije odlučeno da li će nastupiti samostalno ili u nekoj od koalicija.

"U kojoj god formi izađemo na izbore svi će se iznenaditi rezultatima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao je da SNS ne namerava da na "političkom tržištu RS bude nečija ikebana, već da pobeđuje".

Vučić je rekao da će o načinu učešća na oktobarskim izborima odlučiti stranački organi SNS iz RS u dogovoru sa stranačkim organima iz Srbije, dodajući da je SNS iz RS autonomna politička stranka koja deli ista uverenja i ideje sa SNS-om iz Srbije.

Kako je ocenio, dosadašnje delovanje naprednjaka u RS je bilo "niskog intenziteta, jer naprednjaci nisu hteli previše da se pokazuju u javnosti, već su polako pripremali formiranje i jačanje stranke".

Govoreći o mogućem ulasku Dragana Kalinića u SNS, Vučić je naglasio da toj stranci može da pristupi svako ko to želi, ali da sa Kalinićem nije bilo takve vrste kontakta.

Zamenik predsednika SNS-a je poručio da će njegova stranka uvek štititi teritorijalni integritet RS unutar BiH i njene nacionalne interese, ali da će voditi računa o njenoj budućnosti, boriti se protiv kriminala i korupcije i zalagati se za bolje ekonomske i socijalne uslove života građana.

SNS u RS je osnovan prošle godine, a njegov predsednik je Luka Kecman.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво