Читај ми!

Stefanović povodom izjave Milanovića: Bombardovanje izbeglica zasigurno nije evropska vrednost

Bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira na to da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović pošto je hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao da Srbija podizanjem optužnice za ratne zločine protiv četvorice penzionisanih oficira hrvatske vojske krši obaveze u procesu pridruživanja EU.

Nebojša Stefanović, reagujući na izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, rekao je da je "prosto neverovatno da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i još neverovatnije da neko takvo ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima".

"Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu", izjavio je Stefanović, a prenosi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ističe da bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira na to da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije.

"Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u ‘Oluji’", izjavio je Stefanović.

Naveo je i da "predsednik Hrvatske danas u 21. veku opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori sámo za sebe".

"Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznat ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi", istakao je Stefanović.

Zoran Milanović se oglasio povodom optužnice koju je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo protiv četvorice penzionisanih oficira hrvatske vojske, i ocenio da Srbija time krši obaveze u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво