Читај ми!

Vlada u Prištini najavila pomoć od po 100 evra studentima, penzionerima i zaposlenima

Premijer u Prištini Aljbin Kurti najavio je da će za mesec april penzionerima, radnicima i studentima biti isplaćeno po 100 evra, a ukupno izdvajanje vlade za tu pomoć iznosiće oko 100 miliona evra.

"Za mesec april udvostručićemo vrednost socijalne pomoći za sve porodice koje su uključene u socijalna davanja. Penzionerima ćemo dati dodatnih 100 evra za mesec april. Za radnike u privatnom sektoru izdvojićemo 100 evra, za preko 80.000 javnih službenika takođe po 100 evra. Svi studenti će dobiti po 100 evra. Podelićemo preko 80.000 evra za ugrožene slojeve", rekao je Aljbin Kurti na konferenciji za medije u Prištini.

Naveo je da će oko 800.000 građana imati koristi od tog iznosa, a najavio je i da će biti odobren nacrt zakona o povećanju minimalne zarade i skidanju poreza na platu od 250 evra.

Ministar finansija Hekuran Murati je na istoj konferenciji naveo da je za podršku koju je vlada najavila, a koja uključuje penzionere, radnike u javnom i privatnom sektoru i studente, potrebno doneti neke zakonske izmene.

Murati je najavio da se za penzionere i radnike u javnom sektoru isplata od 100 evra za april može izvršiti odmah, dok je za radnike u privatnom sektoru i studente potrebno otvoriti proces prijave.

"Na prvom mestu će biti penzioneri koji će dobiti ovu dodatnu podršku, zatim oni iz javnog sektora, a za radnike iz privatnog sektora i studente narednih dana otvorićemo proces prijave, jer nemamo podatke o bankovnim računim", rekao je Murati.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво