Читај ми!

Vučić primio akreditive ambasadora SAD i Brazila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Brazila i SAD Žoze Mauro da Fonseka Kosta Koutoa i Kristofera Hila.

Aleksandar Vučić je u Palati Srbija prvo primio akreditive ambasadora Brazila, a zatim i ambasadora SAD Kristofera Hila.

Ispred Palate vijorile su se američka i brazilska zastava, a ambasadore je dočekala Garda Vojske Srbije.

Novoimenovani ambasador Žoze Mauro da Fonsek Kosta Kouto na dužnosti je nasledio brazilskog kolegu Eduarda Botelja Barbozu, a ambasador Hil Entonija Godfrija.

Američki predsednik Džozef Bajden Hila je povukao iz penzije i vratio u Beograd, gde je živeo i kao dečak, u vreme službovanja njegovog oca. Karijera ga je potom nekoliko puta vraćala na Srbiju ili region.

Tu je započeo diplomatsku karijeru, a kasnije kao bliski saradnik Ričarda Holbruka učestvovao u pregovorima u Dejtonu i Rambujeu.

Uoči dolaska poručio je da Amerika sa Srbijom treba da nađe zajednički jezik, sa kojom je, kako se izrazio, pre 23 godine bila u konfliktu.

Ipak zajedničkog jezika teško da će biti oko kosovskog pitanja - iz arhive najčešće vadi rečenica iz 2013. da "jedina stvar koja se nikada neće promeniti jeste odnos SAD prema Kosovu".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво