Читај ми!

Jelisejska palata: Makron u razgovoru s Vučićem pozdravio jasan stav Srbije o ratu u Ukrajini

Francuski predsednik Emanuel Makron je u razgovoru sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem pozdravio blisku saradnju Francuske i Srbije i jasnoću njenog stava u međunarodnim instancama o ratu u Ukrajini i neophodnosti poštovanja suvereniteta država, saopštila je Jelisejska palata.

Nakon jučerašnjeg razgovora predsednika Srbije i Francuske, Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, oglasila se i Jelisejska palata.

"Predsednik je pozdravio blisku saradnju Francuske i Srbije i jasnoću njenog stava u međunarodnim instancama o ratu u Ukrajini i neophodnosti poštovanja suvereniteta država. Podsetio je, takođe, na prijateljstvo Francuske i svoju ličnu podršku Srbiji", piše u saopštenju objavljenom na sajtu Jelisejske palate.

Kako se navodi, predsednik Makron procenjuje da rat u Ukrajini zahteva da EU i sve njoj bliske države, a naročito one kojima je, poput Srbije, priznata evropska perspektiva, zajedno razmotre načine i sredstva za dalje ojačavanje svojih veza i izgradnju zajedničke budućnosti za sve Evropljane.

"Rat u Ukrajini treba da bude prilika za evropsko približavanje. Predsednik Republike i njegov srpski kolega ostaće u bliskom kontaktu", piše u saopštenju.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво