Читај ми!

Brnabić: Neverovatno da tako jaku mafiju u Crnoj Gori nije odobrio neko s vrha

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je neverovatno da u Crnoj Gori, kao jednoj maloj zemlji, postoji tako jaka mafija i organizovani kriminal, a da nije bio odobren od nekog iz vrha te države.

Ana Brnabić je nakon otvaranja deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine kod Čačka do Pakovraća odgovarala na pitanja novinara.

Između ostalog, pitali su je da li veruje u to što je izneo ministar policije Aleksandar Vulin – da ima informacije da šef "kavačkog klana" ima svog političkog šefa koji je povezan za zemljom bliskom Srbiji – što ukazuje na Mila Đukanovića i da li su to informacije Evropola ili srpskih obaveštajnih službi i da li u to ona veruje.

Branbićeva je rekla da nema neposredna saznanja o tome niti bilo kakve dokaze, ali da ima sumnje.

"Mislim da svako razuman ima sumnje, jer neverovatno je da u jednoj tako maloj državi imate tako jaku mafiju i organizovani kriminal, a da to nije bilo odbreno od strane nekog u vrhu države", odgovorila je kratko premijerka Srbije.

"Manojlović opet obmanjuje građane Srbije"

Odgovarajući na pitanje novinara da li će Vlada predložiti Narodnoj skupštini, pre nego što se raspusti, da usvoji moratorijum na iskopavanje litijuma i bora u narednih 20 godina, kako traži Savo Manojlović iz "Kreni promeni", premijerka je rekla da Manojlović opet obmanjuje građane Srbije.

Navela je da je iz sredstava javnog informisanja, ali i od Narodne skupštine saznala da je Manojlović tu narodnu inicijativu uputio Narodnoj skupštini.

"Pošto ju je uputio Narodnoj skupštini, postoji zakonska procedura za usvajanje ili odbijanje te narodne inicijative. Vlada Srbije nema nikakve ingerencije nad tom procedurom, baš kao što nema ni predsednik Srbije, a on (Manojlović) je rekao da je izašao na proteste zato što predsednik Srbije nije verifikovao tu inicijativu, već je Narodna skupština prosledila odboru", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je Narodna skupština to i trebala da uradi i ponovila da predsednik Srbije, kao ni Vlada, nemaju nikakve veze s tim.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се