Читај ми!

Narodna stranka: Poštujemo koalicioni sporazum, čekamo rezultate istraživanja

Narodna stranka saopštila je da je putem medija informisana "o odluci Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da predsednički kandidat te stranke na izborima bude član Narodne stranke Zdravko Ponoš".

Narodna stranka podseća da je u Beogradu 26. novembra 2021. godine potpisala koalicioni sporazum sa SSP-om, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama.

Dodaju i da član 2 tog sporazuma kaže da će njegove stranke potpisnice konsenzusom izabrati i predložiti kandidata za predsednika Republike.

"S obzirom da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, složili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnjenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor. Ta istraživanja su u toku, a njihovi rezultati bi, po ranije ustanovljenom planu, trebalo da nam budu predstavljeni u utorak, 25. januara", navodi se u saopštenju.

Narodna stranka dodaje da će nastaviti da poštuje koalicioni sporazum, kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima.

"S tim u vezi, nećemo preduzimati bilo kakve jednostrane korake. Jedinstvo opozicije je ključna pretpostavka za uspeh na predstojećim izborima. Zajednički kandidat za predsednika Republike trebalo bi da bude osoba za koju se objektivnim metodama utvrdi da ima najveći potencijal da se suprotstavi kandidatu vlasti", saopštava Narodna stranka.

Ta partija zaključuje da odlučivanje po ovom važnom pitanju "ne bi smelo biti vođeno bilo kakvim ličnim, partijskim ili drugim posebnim interesima".

Glavni odbor Stranke slobode i pravde juče je odlučio da partnerima u opoziciji predloži da podrže Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, a potpredsednicu stranke Mariniku Tepić za nosioca liste na parlamentarnim izborima. 

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво