Читај ми!

Kancelarija za KiM: Sramotno postupanje kosovske policije u Šilovu

Nedopustivo je i sramotno današnje postupanje kosovske policije koja je više sati, bez valjanog osnova, pretresala kuće dve srpske porodice iz Šilova i njih izložila dodatnom pritisku i uznemiravanju, saopštila je Kancelarija za KiM.

Reč je o tipičnom primeru zastrašivanja Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku od strane Prištine da se oni odatle isele, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom pretresanja dva domaćinstva u Šilovu.

"Iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog proveravanja, usled koga su pretrpeli snažan stres. Poznat je i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako uneli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini", navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво