Читај ми!

Vučić sa predstavnicima kineske kompanije o izgradnji brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s delegacijom kompanije "Šandong haj spid grup" koju predvodi izvršni direktor Meng Jan i sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo o tekućim projektima, potencijalima i planovima za buduću saradnju.

Aleksandar Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji i naglasio da je razvoj infrastrukture u Srbiji jedan od prioriteta, čija realizacija umnogome doprinosi opštem rastu privrede i prilivu investicija u zemlju.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac, kao jednog od najbitnijih segmenata na Koridoru 11.

Meng Jan, izvršni direktor kompanije "Šandong haj spid grup" (Shandong Hi-Speed Group),  obećao je da će radovi na ovoj deonici biti završeni do kraja novembra 2022, što je više od godinu pre predviđenog roka.

Kompanija "Šandong haj spid grup" je zainteresovana i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad, dužine 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica, o čemu će se voditi posebni razgovori.

Ocenivši saradnju s kineskom kompanijom kao izuzetnu, predsednik je posebno zahvalio ambasadorki Čen Bo na ogromnom zalaganju u produbljivanju i jačanju saradnje Srbije i Narodne Republike Kine, kao i na spremnosti da uvek uloži dodatne napore kako bi najveći i najzahtevniji infrastrukturni projekti u Srbiji dobili najkvalitetniju realizaciju od vrhunskih kineskih stručnjaka i izvođača.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво