Samoopredeljenje predložilo Kurtija za premijera, odluka dostavljena Tačiju

Pokret Samoopredeljenje predložio je svog predsednika Aljbina Kurtija za mandatara za formiranje sledeće kosovske vlade.

Odluka je predata kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, koji je ranije objavio da je već potpisao dekret o imenovanju Kurtija za mandatara.

Tači je odluku potpisao ne čekajući predlog pokreta Samoopredeljenje, rekavši da pretpostavlja da će Kurti biti kandidat stranke koja je na izborima 6. oktobra osvojila najviše glasova birača na Kosovu.

Predaja kandidature Aljbina Kurtija za mandatara povezuje se sa spekulacijama prištinskih medija da bi predsednik Skupštine Glauk Konjufca, potpredsednik Samoopredeljenja, mogao da podnese ostavku sa te pozicije, pošto je ona jedan od uslova Demokratskog saveza Kosova za postizanje koalicionog dogovora sa Samoopredeljenjem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво