MSP negira tvrdnje Marinike Tepić

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije negiralo je tvrdnje Marinike Tepić da su SAD uručile notu o Slobodanu Tešiću ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u tom ministarstvu.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) redovno komunicira sa američkom i drugim ambasadama o mnogim pitanjima.

"O temi Slobodana Tešića razgovarano je u avgustu po svojevrsnim tezama – talking points o izvoznoj kontroli, što čak nije ni u formi non-pejpera, a kamoli neke note", saopštava MSP.

Ističe se da su državni organi Srbije odgovorili non-pejperom u redovnoj komunikaciji.

"Znači, laž je da je upućena nota i da je prećutana, a razlog je još jedan pokušaj napada na predsednika Vučića i Vladu", piše u saopštenju.

Komentarišući tzv. Vasenarski aranžman, MSP navodi da je Srbija aplicirala još pre deset godina. "Tada nam još nisu dali da uđemo, i to u vreme vlasti Demokratske stranke", zaključuje se u saopštenju.

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je danas da je Marinika Tepić ispričala "prežvakanu priču" i da su optužbe na račun državnog vrha besmislica i laž, navodeći da je izvesni Slobodan Tešić, koga ona pominje, trgovao oružjem u vreme Dragana Đilasa.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da je ambasada SAD pre dva meseca uputila notu upozorenja Srbiji, u kojoj se navodi da je delovanje trgovca oružjem Slobodana Tešića direktna opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost.

broj komentara 0 pošalji komentar