Vulin Rami: Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je albanskom premijeru Ediju Rami da bi Albanci trebalo da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve i da dozvole Srbima da sahrane svoje mrtve, a da kazne žive za njihovu smrt.

Aleksandar Vulin je u saopštenju odgovorio na objavu na Tviteru koju je albanski premijer Edi Rama uputio predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Kako je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin kakav je masakr u selu Klečka ili Radonjićko jezero. Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve, dopustite prijatelji da živi Srbi sahrane svoje mrtve iz Žute kuće, neka bar saznaju gde su ostaci njihovih mrtvih, neka živi saznaju ko je mrtvim učinio dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama. Prijatelju, neka živi kazne onog ko je streljao 14 žetelaca u Starom Grackom i ko je streljao decu na reci Bistrici, i da živi kazne onog ko je odsekao glavu monahu Haritonu u Prizrenu", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na Raminu poruku predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve. Dopustite da sahranimo mrtve i da za njihove smrti kaznimo žive", izjavio je ministar Vulin, saopšteno je iz njegovog kabineta.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. dec 2019, 07:10) - Петрија [neregistrovani]

То пријатељ?!

Ко је "пријатељ" и чији?

(nedelja, 08. dec 2019, 20:16) - radenko grujic [neregistrovani]

Vulin je u pravu

Rama zivi u iluzijama da Albanci sa Kosova nisu pocinili nikakve zlocine nego su se samo borili za "oslobodjenje" od Srbije i srpskog naroda. Treba mu dostaviti kopije na engleskom svih zlocina koje je pocinila UCK i albanski kriminalci na Kosovu pa nek na miru to prouci. Mozda nece vise provocirati.

(nedelja, 08. dec 2019, 17:29) - anonymous [neregistrovani]

To Vuline

Vulin je car. On kada mudro kaže naši neprijatelji ne mogu da se sastave mesecima. Ramu je obrisao. Šta znači dobra i jaka reč. To ume samo Vulin. Posle ovoga što je sasuo Rami, ovaj je praktično politički mrtav. Tako mu i treba kada se kači sa Vučićem, a ne zna da je Vulin spreman i budan na straži i da će ga snažnom i istinitom rečiti sasvim upropastiti.

(nedelja, 08. dec 2019, 14:28) - anonymous [neregistrovani]

Tako je u svim novonastalim drzavama

na Balkanu. srpske zrtve im dodju kao normalna kolateralna zrtva, bez prava na pijetet i secanje. Namece se mantra da su svi oni na strani pravde, samo zato jer su zeleli svoje drzave. Sto su se kod toga sluzili lazima, teskim ubojstvima, unistenjem i pljackom srpske imovine i oduzimanjem dela tetitorija drzave Sbije je po njima sredstvo koja opravdava cilj.Po njima Srbijo to prihvati i ne dize svoj glas.Pa nije da ce biti tako ,da nepravda i zlocini bude u funkciji i opravdanje za realizaciju ciljeva protivni medjunarodnom pravu,Ustavu Republike Srbije i civilizacijskim normama.