Opozicija: Ohrabrujuća odluka Odbora za etiku Univerzita

Predstavnici dela opozicionih partija pozdravili su stav Odbora za etiku Univerziteta u Beogradu o doktoratu Siniše Malog i nazvali ga ohrabrujućim.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. 

Poslanica DS Aleksandra Jerkov je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da su profesori Univerziteta u Beogradu i članovi odbora pokazali da se posao može raditi u skladu sa zakonom i pošteno.

Jerkov je rekla da ne očekuje da Mali podnese ostavku ili da ga premijerka smeni i dodala da bi do eventualne smene moglo da dođe uz pritisak javnosti ili da Skupština pokrene postupak za njegovu smenu.

Takav predlog je kao svoj danas već objavio u pisanoj izjavi predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

I potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da veruje da će doktorat Malog biti poništen, a on smenjen sa funkcije ministra finansija, a predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović smatra da cela Vlada treba da podnese ostavku, jer, kako tvrdi, "teško da bi se bilo koja vlada u svetu nakon ovakve afere održala na vlasti".

Nova stranka, takođe, traži da Mali podnese ostavku na mesto ministra, ali i da, kako kažu, istim putem krene i cela vlada i predsednik Srbije.

Dveri smatraju da je odluka Odbora za etiku BU pokazala da su "pritisak javnosti i integritet jedne institucije, ipak jaći od politićkog pritiska".

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović smatra da ministar finansija mora biti smenjen, a da ostavke treba da "podnesu oni koji su ga napravili".

Lider političkog pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović takođe smatra da ministar iz moralnih razloga treba da podnese ostavku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво