Marjanović: Miljuš vrši pritisak na nadležne organe

Zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović reagovao je na izjavu člana Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branka Miljuša o navodnim zloupotrebama policije i tužilaštva "u obračunu sa neistomišljenicima", ističući da su njegove optužbe potpuno neutemeljene i da predstavljaju pritisak na nadležne organe.

Marjanović u pisanoj izjavi navodi da bi Miljuš, protiv koga je Vesić podneo krivičnu prijavu, kao javni funkcioner morao da zna da se zakon mora poštovati i da svaki pojedinac, bez obzira kojoj političkoj stranci pripada, mora da snosi odgovornost za svoje postupke.

"Potpuno neutemeljene optužbe na račun tužilaštva i policije su očigledno pritisak na nadležne organe i posledica Miljuševe autoprojekcije, jer je odavno prošlo vreme partijskog sudstva i tužilaštva koje je DS na čelu sa Borisom Tadićem i Draganom Đilasom ostavila kao rezultat skandalozne reforme pravosuđa o kojoj je i Evropska komisija u svojim izveštajima negativno pisala", naveo je Marjanović.

On navodi da je Miljuš po nalogu Dragana Đilasa mesecima sa Markom Bastaćem učestvovao u brojnim besmislenim i destruktivnim akcijama na ulicama Beograda, od kojih, kaže, nijedan građanin nije imao koristi.

"Čupali su saobraćajne znakove, maltretirali radnike, demolirali gradilišta, nasilno su upadali u RTS, dolazili ispred zgrade u kojoj Vesić živi sa porodicom... i kao kulminaciju besmislenih i destruktivnih aktivnosti imali smo prilike da vidimo paljenje knjige, pokušaj linčovanja Gorana Vesića i pokušaj da se onemogući dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na RTS. I posle niza nasilnih i destruktivnih akcija se čudi što ga je neko pozvao na odgovornost", naveo je Marjanović.

Dodao je da bi Miljušu, kao članu Opštinskog veća Starog grada "bilo pametnije" da odgovori da li i on "podržava stavljanje kese na glavu, prebijanje i mučenje svog bivšeg kolege Lazara Lešnjaka, koje je Bastać organizovao".

"Da li i on, kao Dragan Đilas, podržava kriminal i korupciju u opštini Stari grad iz čijeg budžeta je pronevereno skoro 200 miliona dinara i potrošeno na funkcionere, odbornike i aktiviste Slobode i pravde umesto na građane Starog grada", upitao je Marjanović.

Miljuš je ranije danas rekao da ga je pre dva dana policija tražila kod kuće, "da ga zovu na saslušanje", povodom Vesićeve prijave, ali da on nije bio kod kuće, pa su njegovoj ženi ostavili broj na koji treba da se javi.

To je kaže i učinio, i sutradan došao u policiju, a zvali su ga, kaže, u svojstvu građanina.

"Onoga trenutka kada su pročitali to što im je tužilaštvo dostavilo, bilo je jasno da sam tu u svojstvu osumnjičenog, a ne građanina. Na osnovu nekih drugih pitanja, moglo bi se reći da su me zvali kao svedoka. Advokat mi je objasnio da je to kršenje procesnog prava", tvrdi Miljuš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара