Миљуш: Све што пише у Весићевој тужби је измишљотина

Члан председништва Странке слободе и правде Бранко Миљуш рекао је да га је полиција пре два дана тражила на кућној адреси у вези са тужбом коју је против њега поднео заменик градоначелника Београда Горан Весић, а конференцију за новинаре је, како каже, сазвао да би указао на злоупотребу полиције и тужилаштва.

Према речима Бранка Миљуша, у тренутку када га је полиција тражила, код куће је била само супруга са петогодишњим сином.

Полицајци који су га тражили, оставили су контакт телефон који је, тврди Миљуш, позвао и већ сутрадан је дошао у полицију како би дао изјаву у својству грађанина.

"Онога тренутка када су прочитали то што им је тужилаштво доставило, било је јасно да сам ту у својству осумњиченог, а не грађанина. На основу неких других питања, могло би се рећи да су ме звали као сведока. Адвокат ми је објаснио да је то кршење процесног права", изјавио је Миљуш.

Рекао је да је "цео догађај" у вези са "перформансом" када су коцке са Трга републике однели испред улаза у зграду Горана Весића и написали "Весићу, лопове".

Миљуш је истакао да нико није претио Весићу и да га нису ни видели тог дана.

"Све што пише у тој тужби је измишљотина, постоје и докази, имамо видео-снимке јер смо снимали акцију и пуштали на друштвене мреже. Постоје докази и у виду записа полицајаца који су били са нама", навео је Миљуш.

Нагласио је да нема ништа лично ни против Весића, као ни против председника Србије Александра Вучића, али има против њихове политике.

Миљуш је додао да неће одустати да ради "што је радио" и да ће наставити да се бори против режима на начине који су му на располагању и који укључују и перформансе на којима се, како је објаснио, никада није крио.

"Ово није једина Весићева оптужба против мене, најбесмисленија је када ме оптужио за покушај убиства", рекао је Миљуш.

Изјавио је и да је поставио неколико питања полицајцима, указујући на фотографије особа за које тврди да су се налазили испред зграде "Прогреса" у време промоције Весићеве књиге и испред Јавног сервиса на недавном протесту када су "напали" грађане и студенте.

Миљуш тврди да је исто вече у полицијској станици пријавио те људе, али нема информацију о томе да ли је полиција предузела одређене мере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се