Đurić: Srbima brutalno oduzeto pravo glasa

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je povodom toga što je Izborni panel za žalbe i predstavke naložio kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da iz konačnih rezultata izbora izbaci glasove koji su stigli iz centralne Srbije.

Marko Đurić je ocenio da su srpski glasovi iz centralne Srbije poništeni bez ikakvog smislenog objašnjenja.

"Time je proterivanje našeg naroda sa Kosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo", rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da moderna Evropa decenijama nije bila svedok "rasističke i šovinističke političke prakse" kakva se danas sprovodi na Kosovu.

"Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa, čime su albanski separatisti ozvaničili aparthejd u našoj južnoj pokrajini", saopštio je Đurić. 

Pozvao je zemlje Zapadne Evrope da reaguju.

"Ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostaće zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i krajnje je vreme da zapadne 'lučonoše demokratije' preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano", naveo je Đurić.

Reagovala je i Srpska lista ocenjujući da je u pitanju najstrašnije prekrajanje izborne volje raseljenih Srba.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. nov 2019, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

Dovoljan razlog

Da se prekine svaka komunikacija s Pristinom.
Pa neka se Zapad pita zasto.

(ponedeljak, 11. nov 2019, 19:19) - Паметњаковић [neregistrovani]

Паре су проблем.

Запад је доказан непријатељ Србије, санкције, бомбардовања, па терористима и убицама су дали део наше земље. Проблем су паре, јер наши политичари мисле да се дочепају приступних фондова из ЕУ, тада би и они и сви њихови били обезбеђени за цео живот. Наравно, од тих пара нема ништа, али они то не знају, похлепа им је помутила разум.

(ponedeljak, 11. nov 2019, 17:20) - anonymous [neregistrovani]

Pretpostavljam

E kako sad brutalno obuzeto, kad su nekad Albanci glasali da li ce biti zemlja nijedan Srbin nije imao da kaže neee..... Pa i Albanac misli pa ako oni tad nisu došli što da dođu sad?