ЦИК-у наложено да не рачуна гласове из централне Србије

Изборни панел за жалбе и представке наложио је косовској Централној изборној комисији да поново преброји 1.472 бирачка места и да из коначних резултата косовских ванредних парламентарних избора избаци гласове који су стигли из Србије. ЦИК је прихватио одлуке Изборног панела за жалбе и представке.

Гласови из Србије избачени су на захтев коалиције НИСМА – Алијанса Ново Косово.

Незадовољне стране имају право да се, у року од 24 сата, жале Врховном суду који, потом, има 72 сата да донесе одлуку о жалбама.

Након тог процеса, незадовољни могу да се обрате косовском Уставном суду.

Изборни панел за жалбе и представке примио је 100 жалби, а највише – 42 жалбе, од Самосталне либералне странке Слободана Петровића.

НИСМА, по последњим резултатима, није прешла изборни праг од пет одсто гласова.

Косовска Централна изборна комисија прихватила је одлуке Изборног панела за жалбе и представке (ИПЖП) у вези са жалбама које су поднете тој институцији по коначним резултатима које је ЦИК објавио 7. новембра, преноси Коха.

Портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези рекао је да две одлуке имају везе са искључивањем из резултата дела гласачких листића и поновног бројања гласачких листића са 1.472 бирачка места.

"У тим одлукама постоји правни савет који омогућава жалбу на те одлуке Врховном суду. Стога је ЦИК дужан да поштује тај законски рок пре него што настави даље", рекао је Ељези, преноси Косово онлине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво