Vulin sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin imao je u Pekingu odvojene sastanke sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin se u toku Sjangšan foruma sastao najpre sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja između dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati, kao i da su odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsednika i vrhovnih komandanata Vučića i Putina.

Sergej Šojgu je srpskom kolegi čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda.

Ministar Šojgu je još jednom pozvao predsednika Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Ministar Aleksandar Vulin je istakao da će Srbija i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, ona nikada neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.

Vulin se sastao i sa ministrom odbrane Republike Belorusije general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim. 

Srpski ministar odbrane još jednom je zahvalio beloruskom kolegi na donaciji četiri "miga 29" i njegovom ličnom angažovanju da se remont letelica realizuje u dogovorenim terminima.

Ministar Ravkov je uputio poziv srpskom ministru odbrane za zvaničnu posetu Republici Belorusiji početkom naredne godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. okt 2019, 11:16) - anonymous [neregistrovani]

@@ Tako je

Molim te objasni i koja je to pogrešna strana koju smo odabrali.

(ponedeljak, 21. okt 2019, 11:01) - anonymous [neregistrovani]

@tako je

Nije tacno. Izabrali smo pogresnu stranu 1989. a posledice te odluke i dalje osecamo i osecacemo jos dugo dugo...

(ponedeljak, 21. okt 2019, 09:08) - anonymous [neregistrovani]

Tako je

Nismo nikad bili na pogrešnoj strani. Ja se od sveg srca nadam da ćemo i dalje tako ostati, uprkos otvorenim pritiscima da nas na to primoraju.