Upad ROSU na sever Kosova i Metohije, hapšenja zbog ubistva Ivanovića

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sever KiM, saznaje RTS. Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci se povukli.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdalo Posebno odeljenje Osnovnog suda, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R. B.) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju. 

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.  

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municije", ističe se u saopštenju.

Dopisnik RTS-a javlja da je u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno i da su ljudi posvećeni svojim obavezama. Navodi da nema znakova da je policija izvela bilo kakvu akciju.  

Rekao je da su se pripadnici policije povukli u južni deo. 

Danas je tačno 21 mesec od kada je Oliver Ivanović ubijen ispred svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

I ranije je bilo hapšenja u vezi sa tim slučajem, a nekoliko osoba se nalazi u pritvoru.

Đurić: Srbija stoji iza svojih građana

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je za Pink da su u jutrašnjoj akciji pripadnika ROSU na sever KiM uhapšeni Vasilije Bojić i Rade Basara.

Direktor policije Vladimir Rebić akciju ROSU ocenjuje kao zastrašivanje i negativnu reakciju nakon četvrtog po redu poraza u Interpolu.

Svedočenje očevica upada ROSU u zgradu na severu KiM

Ljiljana Kostić (66) koja živi u zgradi u Kosovskoj Mitrovici u koju su jutros upali specijalci kosovske policije rekla je da su je iz sna probudili lupnjava, galama i povici "otvaraj vrata!".

"Kada sam otvorila vrata jedan policajac mi je rukom pokazao da se vratim nazad i zatvorio mi je vrata. Odmakla sam se i povukla i više nisam prilazila. Bila je velika lomnjava i pucalo je kao da udaraju u moja vrata. Videla sam da ih je bilo sigurno desetak", kaže Ljiljana Kostić.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво