Ђурић: Честитам Србима на КиМ на храбрости, Србија стоји иза својих грађана

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић наводи за "Пинк" да су у јутрашњој акцији припадника РОСУ на север КиМ ухапшени Василије Бојић и Раде Басара. Поручује да Србија стоји иза својих грађана.

Марко Ђурић је гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк навео да је једна од главних мета ова операције био командир оперативе КПС региона Север, Жељко Бојић.

"Желим да обавестим грађане Србије да је јутрос око 5.50 група од преко 100 наоружаних припадника РОСУ упала у северну Косовску Митровицу са око 25 возила и 40 која су чекала на улазу у град. Jедна од главних мета ова операције био je командир оперативе КПС-а региона Север, Жељко Бојић. Њему су јединице РОСУ упале у стан, извршиле преметачину, одвели му сина Василија Бојића у непознатом правцу. Ухапшен је још један радник КПС-а север – Раде Басара, који је радио на важним случајевима", навео је Ђурић.

Додаје да упад РОСУ  има за циљ удаљавање Срба са КиМ.

"Циљ је јасан – застрашивање и удаљавање Срба са КиМ. Ово је још један у низу покушаја да се Србима на КиМ живот учини немогућим, да криминализују Север КиМ, да се Срби криминализују, оптуже за највеће и најстрашније злочине, али и да се Срби оптуже за убиство Олвера Ивановића на КиМ", објашњава директор канцеларије за КиМ.

Истиче да је упад РОСУ директно играње са миром у јужној српској покрајини јер се, како тврди, зна да су припадници РОСУ састављени од бивших припадника ОВК.

Додаје да ће држава Србија заштитити свој народ у јужној српској покрајини. 

"Србија је спремна да заштити свој народ на КиМ у случају да се покуша протеривање, убијање. Председник Александар Вучић је више пута говорио о томе", рекао је Ђурић.

Поручује да је Србија стоји иза својих грађана.

"Честитам Србима на КиМ на храбрости коју испољавају и да им поручим да је Србија уз њих", поручио је Ђурић.

Ребић и Дрецун за РТС: Застрашивање Срба након пораза у Интерполу

Директор полиције Владимир Ребић акцију РОСУ оцењује као застрашивање и негативну реакцију након четвртог по реду пораза у Интерполу.

Истакао је да је Београд спреман да реагује уколико би дошло до егзодуса српског народа, али да је уверен да међународна заједница то неће дозволити.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је акцију РОСУ као представу за јавност након дебакла у Интерполу. Сведочење очевица упада РОСУ у зграду на северу КиМ.

Сведочење очевица упада РОСУ у зграду на северу КиМ  

Љиљана Костић (66) која живи у згради у Косовској Митровици у коју су јутрос упали специјалци косовске полиције рекла је да су је из сна пробудили лупњава, галама и повици "отварај врата!".

"Када сам отворила врата један полицајац ми је руком показао да се вратим назад и затворио ми је врата. Одмакла сам се и повукла и више нисам прилазила. Била је велика ломњава и пуцало је као да ударају у моја врата. Видела сам да их је било сигурно десетак", каже Љиљана Костић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво