Stefanović za RTS: Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

Nebojša Stefanović je u Dnevniku RTS-a rekao da je u Čileu moglo da se vidi koliko je značajna činjenica da je ugled Srbije u svetu značajno veći.

"Ono što je uradio predsednik Vučić, ono što je uspeo da nam obezbedi kao podršku, kroz ogroman rad i ekonomsku stabilnost zemlje, kroz ogroman ugled zemlje, kontakte sa najvišim vođstvima tih zemalja, omogućilo je nama iz MUP-a da u razgovoru sa kolegama koje odlučuju u Izvršnom komitetu i na Generalnoj skupštini, dođemo do jedne pobede za Republiku Srbiju", ističe ministar.

Navodi da je prištinska delegacija, kada je videla da neće imati većinsku podršku, odustala od svoje kandidature.

"Veoma je značajno da je cela zemlja radila na tome. Hoću da se zahvalim ljudima iz drugih državnih institucija, iz Kancelarije za KiM, Ministarstva spoljnih poslova, koji su pomagali kolegama iz MUP-a da dođemo do ovoga", reako je Stefanović.

Međutim, kako je napomenuo, to znači da se mora nastaviti istim tempom i ove godine, da bi se pobeda održala i da kosovska delegacija sledeće godine ne pokuša da aplicira ponovo, odnosno da ne uspe u svojoj nameri.

"Zahvaljujem građanima Srbije koji su verovali u nas. Ovo je stvar zbog koje smo veoma ponosni", zaključio je Stefanović.

Priština je povukla zahtev za članstvo u Interpolu sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine te organizacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво