Trilateralni sastanak Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine

U Beogradu je održan trilateralni samit Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, a srpski predsednik Aleksandar Vučić bio je domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i članovima Predsedništva BiH – Željku Komšiću, Miloradu Dodiku i Šefiku Džaferoviću.

Predsednik Srbije je, uoči početka sastanka, u Palati "Srbija", dočekao lidere BiH i predsednika Turske.

Vučić je juče, posle birateralnog sastanka s Erdoganom rekao da je glavni politički cilj dve zemlje mir na Balkanu.

Erdogan je takođe, u susret trilaterali, istakao da njegova zemlja igra i nastaviće da igra konstruktivnu ulogu u cilju stabilnosti i dobrobiti Balkana.

"Održaćemo trilateralni sastanak Turske, Srbije i BiH koji dugo nije održan. Mi ćemo otpočeti projekat auto-puta Beograd-Sarajevo. To će biti most mira, koji će povezivati srca naroda", rekao je Erdogan.

Nakon sastanka trilaterale, dvojica predsednika, kao i članovi Predsedništva BiH odlaze u Kuzmin gde će prisustvovati svečanom obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta Beograd–Sarajevo.

U izgradnju auto-puta biće uloženo 250 miliona evra.

Radovi na izgradnji auto-puta počinju deset meseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju.

Budući auto-put gradiće se u dva pravca: Bijeljina-Sremska Rača (granica sa BiH)-Kuzmin i Požega–Kotroman (granica sa BiH).

Prvog dana posete Erdogana, nakon sastanka dvojice predsednika, održana je sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a razmenjeni su i potpisani sporazumi između dve države.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su, zahvaljujući predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, politički odnosi sa Turskom izuzetno dobri i da je uspostavljeno poverenje između dve zemlje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво