Mihajlović: Na istražnim organima je da li će objaviti snimak nesreće na naplatnoj rampi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se istražni organi bave pitanjem nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca u kojoj je poginula Stanika Gligorijević i da je na njima da li će objaviti snimak sa mesta nesreće ili ne.

"To je pitanje za istražne organe i na njima je da li će objaviti snimak nesreće ili ne, to nema nikakve veza sa mojim ministarstvom", rekla je Zorana Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

Upitana o rušenju nelegalnog objekta na Kopaniku, Mihajlovićeva je rekla da će to pitanje biti rešeno i da je to rekao i ministar policije Nebojša Stefanović.

Potpisivanje finansijskog ugovora o izgradnji auto-puta Niš–Merdare pokazuje da Srbija želi da se povezuje sa regionom i da sva rešenja traži kompromisom, navela je Mihajlovićeva uz ocenu da je to važnije od kritika opozicije da taj auto-put nije potreban.

"Mnogo kritika je dolazilo od Vuka Jeremića, Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vojislava Šešelja povodom izgradnje auto-puta Niš–Merdare. To je grupa opozicionih stranaka koja nas je nazivala izdajnicima koja nam je govorila da takav auto-put Srbiji ne treba i da nema šta država da gradi ka Albaniji", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Prema njenim rečima, sadašnja Vlada nije tako opredeljena već je njen cilj da se povezuje sa regionom.

"Kada nešto radite, morate da imate viziju i strategiju gde želite da Srbija bude i kako treba da bude razvijena, ne ove godine, ne za pet godina, nego za 20 i više godina. Srbija treba da bude povezana sa regionom i okrenuta evropskim integracijama i standardima", naglasila je Mihajlovićeva.

broj komentara 0 pošalji komentar