Uklonjena zaštitna ograda na Andrićevom vencu

Radnici "Beograd puta" počeli su uklanjanje zaštitne ograde ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Uklanjanje ograde najavio je u nedelju predsenik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što su tokom protesta "1od 5 miliona" demonstranti pokušali da nasilno uklone ogradu i uđu u zgradu Predsedništva.

Vučić je rekao da ne želi scene iz Pariza, da će ubuduće zgradu Predsedništva spolja obezbeđivati samo žene, pripadnice Vojske Srbije.

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da, iako je to protivno svim bezbednosnim preporukama i zakonu, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsedništva u subotu uveče.

"Ovo je jedinstven primer u svetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgade. Nadamo se da će svi umeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države", rekla je Vasiljevićeva.

Ponovila je da će, po nalogu predsednika, sam ulaz ubuduće obezbeđivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, verovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbeđuje zgradu.

"Ovu zgradu jedino i isključivo obezbeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu", podvukla je Vasiljevićeva.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво