Vučić: Od Putina lepa, ali lična poruka

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da mu je novi ambasador Rusije u Srbiji preneo poruku ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako je rekao, radi se o ličnoj poruci koju ne može da prenese.

"Mogu samo da kažem da je lepa i pristojna", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Nišu nakon predstavljanja oklopnih vozila koje je Srbija dobila od Rusije.

Mediji su ranije izvestili da je novi ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko, prilikom predaje akreditiva, srpskom predsedniku preneo poruku Vladimira Putina.

"Popović trebalo da se konsultuje"

Komentarišući izjavu ministra za inovacije Nenada Popovića da je Briselski sporazum mrta, Vučić je rekao da je on trebalo da se konsultuje sa premijerkom po pitanju Kosova i Metohije, ali je uveren da nije imao zle namere.

Predsednik je uputio opasku da na takve izjave ima pravo kao šef stranke, ali da je kao ministar trebalo da se konsultuje sa premijerkom Anom Brnabić koja mu je, kaže, kao članu svoje Vlade zamerila na toj izjavi.

Na pitanje da li stav ministra Popovića narušava stabilnost Vlade, Vučić je rekao da uvek podržava Anu Brnabić i da "će sve biti u redu".

"Čekajte da vidite kome će Albanci da prave spomenik"

Predsednik je, komentarišući pisanje jednog dnevnog lista da je Vuk Jeremić 2005. godine od Rusije tražio da prizna nezavisnost Kosova, rekao da svi ljudi u Srbiji, ako hoće da budu pošteni pred sobom, sve znaju i sve razumeju.

"Čekajte da viditi kome će od Srba Albanci da prave spomenik u Prištini i budite sigurni da to neću biti ja, već neko drugi, pozivajući se, pre svega, na odluke Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine", naveo je Vučić.

Predsednik kaže i da svi znaju šta su pojedinci radili 17. marta, kad se dogodio pogrom na KiM, kao i 2008. kad je Kosovo proglasilo nezavisnost, kao i narednih godina.

Predsednik je komentarisao i performans u organizaciji "1 od 5 miliona", čiji predstavnici su u subotu prosuli džakove sa listićima sa njegovim imenom ispred zgrade Predsedništva.

"A, u džakovima, kao i obično, ništa...", rekao je i dodao da na to gleda kao na zabavu, a ne kao na nešto ozbiljno o čemu treba da razmišlja.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво