Novi izbori rešenje za Zemun i Voždovac

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas veruje da su novi izbori najbolji način rešavanja problema u opštinama Zemun i Voždovac. Odbornici Skupštine grada početkom sledeće godine odlučuju o načinu prevazilaženja krize u dve opštine.

Gradonačelik Beograda Dragan Đilas izjavio je da su novi izbori u gradskim opštinama Zemun i Voždovac najbolje rešenje da se reši kriza institucija i poverenja građana u njih.

"Već sam javno izrekao stav za obe opštine. Smatram da je najbolje da se kriza institucija i poverenja građana u njih reši novim izborima. Da li će do doći uvođenja privremenih mera i novih izbora u Zemunu odlučiće odbornici Skupštine grada na sednici koja bi trebalo da se održi tokom januara", rekao je Đilas agenciji Beta.

Za probleme u radu opštine Voždovac, gradonačelnik je rekao da pažljivo prati šta se tamo dešava i da će posle novogodišnjih praznika izneti predlog rešavanja problema i u toj opštini.

"Očekujem da ćemo na svakim izborima koji se dešavaju bilo gde na teritoriji grada Beograda odneti ubedljivu pobedu", dodao je Đilas

Prema njegovim rečima nakon eventualih izbora na Voždovcu koalicija "Zajedno za evropski Beograd" vršiće vlast zajedno sa partnerima na nivou grada i drugih opština Socijalističkom  partijom Srbije, PUPS-om i Liberalno demokratskom partijom.

Gradonačelnik je rekao da će, ukoliko Skupština grada prihvati predlog Veća i donese odluku o novim izborima u Zemunu, DS na njih izaći pod imenom "Zajedno za evropski Beograd", u istoj koaliciji kao i pre sedam meseci.

"Naša koalicija, čiju osnovu čine DS i G17 plus, odnela je u Beogradu ubedljivu pobedu, velika većina građana je zadovoljna onim što smo kao vlast uradili za ova četiri meseca i nema nijednog razloga da se odnosi u našoj koaliciji menjaju na bilo koji način. Jednostavno, ne menja se tim koji pobeđuje", istakao je Đilas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво