Haradinaj: Ne menjamo odluku o taksama, ona je adut u dijalogu sa Beogradom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da još uvek postoje zahtevi Berlina i Pariza da ukine uvoznu taksu na srpsku robu, ponovivši da neće, međutim, promeniti svoju odluku, jer ona po njemu predstavlja adut Prištine u dijalogu sa Beogradom.

Ramuš Haradinaj je rekao kako misli da je to "zahtev da nas disciplinuju, da bismo prihvatili rešenje sa mnogim kompromisima u konačnom dogovoru sa Srbijom".

"Taksa nije samo taksa i nije samo trgovina. To je takođe pitanje koje određuje da li smo ili nismo država", rekao je Haradinaj tokom posete Vučitrnu.

Kosovski premijer smatra da ako odustanu od takse pre priznavanja, onda će im biti teže da postignu dogovor na jednakim pozicijama.

Haradinaj je rekao da odluka o viznoj liberalizaciji za Kosovo nije daleko i da nije vezana za taksu.

"Ako bi odobrili liberalizaciju viznog režima, imali bismo potpuno drugačiju atmosferu na Balkanu", istakao je Haradinaj.

broj komentara 10 pošalji komentar
(utorak, 16. jul 2019, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Mozes samo izgubiti,

usprkos svim tvojim "adutima."

(utorak, 16. jul 2019, 12:46) - Рауш [neregistrovani]

Компромис није независност

Знаш ти врло добро шта је компромис са Београдом , то сигурно није независност коју ви замишљате. Таксе ту не мењају ништа.

(utorak, 16. jul 2019, 12:42) - anonymous [neregistrovani]

Stvar licnog ubedjenja!

Takse su svakako prolazna stvar kao I bilo ciji premier. Ali secenje grane na kojoj sedate sigurno nema nikakvu buducnost. Sve to pokazivanje misica zapravo I nije dugovecno jer sve ukupno Haradinaj nema blanko potpis za buducnost. Vise je spekulativna politika prilagodjena odredjenim interesima a u toj igri ima dosta igraca koji se bas ne slazu u mnogim stvarima. Kompromis je jedino resenje za sve probleme.

(utorak, 16. jul 2019, 12:28) - Srbin iz Nemačke [neregistrovani]

Da li je neko primetio

da je pored svega nemački ministar zdravlja Spahn bio na tzv Kosovu da traži radnu snagu za zdravstvo u Nemačkoj. Toliko o tome koliko se Nemci trude da se ukinu takse. Baš ih briga

(utorak, 16. jul 2019, 12:09) - anonymous [neregistrovani]

Sankcije

Pa on nije ni svestan sta bi znacilo to za njegove izmisljene zakone kada bi njima i izmisljenim Kosovskim institucijama , Srbija uvela sankcije???????

(utorak, 16. jul 2019, 12:02) - oleg [neregistrovani]

Hmmm

Pa ko si ti da ignoriras Nemacku i Francusku? Uvlacis posten albanski narod u tvoju kriminalnu politiku.

(utorak, 16. jul 2019, 11:37) - veljo [neregistrovani]

Nebi reko

Kolko ja vidim ovde na zapadu da ces ti skorije da promenis mesto boravka

(utorak, 16. jul 2019, 11:06) - anonymous [neregistrovani]

Neverovatno

Da, neverovatno je sta je moguce u Evropi 21.veka, samo ako ste na liniji necijih interesa. Proslo je, vec, dosta vremena, pa se sada takse uzimaju kao nesto normalno i adut u pregovorima. To je neprihvatljivo, ucenjivacki i treba insistirati na njihovom ukidanju. To bi trebalo da bude nas adut za pocetak pregovora, kao minimum za pocetak.

(utorak, 16. jul 2019, 10:41) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Ne menja odluku.Kosmet je sastavni deo Srbije a Haradinaj i ekipa nece doziveti priznanje Srbije.Bajke su na drugom spratu.

(utorak, 16. jul 2019, 10:26) - anonymous [neregistrovani]

Na čekanju

Počekaćeš i ti i oni što te savjetuju...