Sporazumi Francuske i Srbije – stižu "mistrali", partnerstvo za izgradnju metroa

Delegacije Srbije i Francuske razmenile su pet dokumenata, a među sporazumima koji su potpisani su i oni o isporuci raketa "mistral", kao i izjava o namerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa.

Među sporazumima koji su potpisani su sporazum o kinematografskoj delatnosti, kao i sporazum dve vlade o statusu francuske škole u Beogradu.

Potpisani su sporazumi o saradnji Javnobeležničke komore u Srbiji i Visokog saveta javnih beležnika Francuske, kao i komore javnih izvršitelja Srbije i Nacionalne komore javnih izvršitelja Francuske.

Potpisani su sporazumi o saradnji između kompanije "Šnajder elektrik" i Beogradskog univerziteta, kao i te kompanije i Univerziteta u Novom Sadu.

Takođe, potpisan je sporazum o saradnji u oblasti stripa, administrativni sporazum o saradnji u oblasti reforme javne administracije, upravljanja ljudskim resursima i profesionalnom obrazovanju, kao i administrativni sporazum u oblasti sporta.

Potpisan je sporazum o saradnji Ministarstva prosvete, Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Srbiji u borbi protiv predrasuda i diskriminacije u obrazovnom sistemu, kao i sporazum u oblasti nastave francuskog jezika.

Potpisan je sporazum o donaciji EVOFINDER, pismo o namerama između francuske i srpske carine, ugovor o otkupu toplotne energije između "Beočiste energije" i Beogradskih elektrana.

Pored toga, potpisan je i ugovor sa kompanijom MBDA o isporuci raketa "mistral", kao i Tehnički sporazum Ministarstva odobrane za ugovor sa MBDA.

Potpisana je izjava o namerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa, memorandum između "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i kompanije "Veolia", kao i memorandum o saradnji između RTE i EMS a. d.

Potpisan je protokol o namerama između "Akuo Energy SAS", "IEL OIE Balkan Renewble Energy" i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, protokol o namerama između "Preparco" i "Akuo Energy SAS" za finansiranje vetroparka "Dasiadi" i Protokol o namerama za razvoj projekata dubinske geotermike u Srbiji.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи