Потписана изјава о намерама за изградњу београдског метроа

Изјавa о намерама о пројекту београдског метроа, којом се потврђује да је Француска стратешки партнер за реализацију тог пројекта, потписана је у Палати "Србија".

Изјаву су потписали министар финансија Синиша Мали, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, градоначелник Београда Зоран Радојичић и амбасадор Француске Фредерик Мондолони.

Београдски метро је препознат као приоритетни инфраструктурни пројекат за обе владе, саопштило је Министарство финансија.

Потписивањем Изјаве о намерама потврђена је воља да се настави сарадња са француским компанијама, као и да ће бити настављени разговори о могућностима закључивања међувладиног споразума, који ће се превасходно односити на финансирање француског дела прве фазе пројекта.

Зорана Михајловић je рекла да ће потписани документ омогућити наставак разговора о финансијским и техничким аспектима пројекта, који представљају подлогу за све што се буде радило даље у вези са београдским метроом, саопштило је Министарство грађевинарства.

Министарство финансија подсећа да је Споразум о стратешком партнерству и сарадњи потписан са Владом Француске још 2011. године, а изјаве о намерама о пројекту метроа одмах након тога, као и 2014. године.

Тим споразумима је предвиђено посебно финансирање у виду донације Владе Француске и реализација претходних студија изводљивости, које је француско инжењерско-пројектантско предузеће доставило у мају ове године.

Претходно је одржан састанак са представницима француских компанија "Ежис" и "Алстом", а састанку присуствовали министри Синиша Мали и Зорана Михајловић, као и заменик градоначелника Горан Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво