Vučić: Svi bi da "dižu" rejting izjavama protiv mene

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se ne sekira zbog izjava na njegov račun iz Crne Gore, jer su one za unutrašnju upotrebu, i primetio da bi svako lični rejting da "podiže" tako što će da kaže nešto protiv njega. Država ima ozbiljnu politiku i ne rukovodi se time šta se nekome sviđa ili ne sviđa, već onim što su interesi Srbije, poručio je predsednik.

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da su predlog zakona o slobodi veroispovesti komentarisali mnogi koji ga nisu pročitali, a među njima je, kako tvrdi, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na molbu da prokomentariše tu izjavu, Vučić je ponovio da ne želi da doliva ulje na vatru, da se ne sekira za sve te izjave, jer su one za unutrašnju upotrebu.

"Neka oni rade svoj posao. Čuo sam ja njihov odgovor prvog dana kada sam ih zamolio da to razmotre. A, nemam problem sa ličnim uvredamna tog tipa, samo neka nastave", rekao je Vučić novinarima u Nišu, nakon zatvaranja trodnevne međunarodne vežbe u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija "Srbija 2019".

Kako je primetio, svako bi da lični rejting podiže tako što će da kaže nešto protiv njega, jer su onda, kaže, valjda svi mnogo jaki, snažni i uspešni.

Poručio je da na to ne želi da odgovara.

"Prihvatam da ja ne umem da čitam i da ne znam da čitam... Računam da bi oni možda mogli i novi zakon po tom pitanju da donesu - da samo pobornici NATO umeju da čitaju i da samo oni smeju da čitaju. Ja ne spadam u te", ironično je dodao predsednik Srbije.

"Oni koji nisu prijatelji uvek će tražiti dlaku u jajetu"

Predsednik je rekao da će Srbija nastaviti da vodi politiku ekonomskog i vojnog jačanja, jer je to temelj da zemlja bude nezavisna i da samostalno donosi odluke, a oni koji nam nisu porijatelji, ističe, uvek će, i u tome i u svemu drugom, tražiti dlaku u jajetu.

Vučić je na pitanje kako komentariše negativne reakcije iz regiona zbog obnavljanja vojnog potencijala Srbije, a istovremeno se ocenjuju sasvim normalnim vojne vežbe u Hrvatskoj koje direktno imaju za cilj smanjenje uticaja Moskve u regionu, rekao da kada se vidi način na koji kritikuju našu politiku onda je jasno da bi želeli da je naša politika - politika "slabe i neuspešne Srbije, i politika ekonomskog slabljenja Srbije".

"Naša politika je politika ekonomskog jačanja, vojnog snaženja, nakon decenija propadanja. Nismo imali nijedan avion koji je mogao da poleti da zaštiti naše nebo. Za jačanje su bili potrebni novac i ogromne reforme. Vojno i ekonomsko snaženje je uslov da sačuvate svoju nezavisnost i da neko drugi ne donosi odluke umesto vas", objasnio je on.

Istakao je da Srbija nikoga ne ugrožava, neće nikoga da dira, niti da napada, i da nikome nije uzimala teritorije kao što su neki iz regiona učestvovali u oduzimanju teritorije Srbije.

"Očigledno je da postoji kod nekih neka vrsta zebnji od obnove snage Srbije. Srbija će biti sve snažnija, i neće toga da se stidi, već da se ponosi. Takvu politiku ćemo nastaviti i u budućnosti", poručio je Vučić.

Rekao je da što se tiče napada na njega lično odavno se zbog njih ne sekira, kao što ga je to pogađalo 2014. ili početkom 2015, jer je razumeo da protiv njega nemaju ništa, već žele mnogo slabiju Srbiju, da mogu da je ucenjuju oko Kosova, da ne može da bude ravnopravna sa drugima, a sve predstavljajući kao težnjama za dominacijom i nove hegeminje.

Vučić je podvukao da će Srbija nastavljati da bude sve jača u vojno-policijskom smislu, kao svakom drugu.

"Oni koji su nam prijatelji oni će se radovati, radovaće se svakom novom helikopteru, a oni koji nisu tražiće dlaku u jajetu", zaključio je predsednik. 

Vučić o Ruskom centru: Vodim računa o interesima Srbije

Država ima ozbiljnu politiku i ne rukovodi se time šta se nekome sviđa ili ne sviđa, već onim što su interesi Srbije, poručio je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra (RSHC) u Nišu.

"Mi radimo ono što je naš posao i što je najbolje za Srbiju i tako ćemo se ponašati i u budućnosti", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Na pitanje kada će biti rešeno pitanje statusa Centra, Vučić je rekao: "Rešeno je. Rešava se sve. Ne znam ja o čemu vi govorite. Sa mnom se, kao predsednikom Republike, razgovara zna se na koji način i zna se kako ja razgovaram sa njima. Vodim računa o interesima države. Kada bude bilo kakvih promena o bilo kakvom statusu, bićete obavešteni".

Uz konstataciju da bi neki uvek da traže politički razlog da nekoga kritikuju, upitao je da li je potrebno da se spasavaju životi ljudi, da se rade najbolje stvari za stanovništvo ili da se bavimo politikom.

"Ukoliko bismo to potpisali rekli biste da smo okrenuli leđa EU i da nismo na evropskom putu, a ako ne bismo potpisali onda biste rekli - odrekli ste se braće Rusa. Država ima ozbiljnu politiku i ne rukovodi se time šta se nekome svođa ili ne, već svojim interesima", rekao je Vučić.

"Rada Trajković je uvek podržavala Haradinaja"

Predsednik je rekao da je Rada Trajković uvek podržavala Ramuša Haradinaja.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše podršku Rade Trajkovićh Haradinaju, kazao da je ona to uvek činila.

"Uvek je to činila, nekada se to videlo, nekada nije", objasnio je on.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво