Dveri: Stefanović nema završen ni fakultet

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je antikorupcijski tim tog pokreta došao do podataka prema kojima ministar policije Nebojša Stefanović ne samo da nema doktorat, već nema završen ni fakultet.

Stav Dveri je da ministar treba hitno da podnese ostavku, kao i da treba preispitati sve diplome državnih funkcionera i zaposlenih u javnom sektoru, rekao je Obradović na konferenciji za štampu u Čačku.

"U Izveštaju o oceni doktorske disertacije iz juna 2014. Komisije za doktorate 'Megatrenda' navedeno je da je imenovani završio osnovne akademske studije na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu, što je neistina. Čak i ako postoji diploma ove visokoškolske ustanove, ona je čist falsifikat", tvrdi se u saopštenju Dveri.

Dodaju da je Nebojša Stefanović dobio Rešenje o nostrifikaciji diplome o završenom visokom obrazovanju na "Megatrend internešenel ekspert konzorcijum limited", kojom se ta diploma izjednačava sa diplomom Fakulteta za poslovne studije.

"To rešenje doneto je dana 17. 02. 2005. godine, zavedeno pod brojem 742/05. U bazi svih studenata 'Megatrenda' utvrđeno je da imenovani nije položio nijedan ispit, te da mu je izdata diploma čist falsifikat", navode Dveri.

U saopštenju se iznosi i tvrdnja o tome ko je sve učestvovao i ko je sve povezan i nagrađen kada je SNS došao vlast zbog toga što je Nebojša Stefanović stigao do doktorskog zvanja.

Srpski pokret Dveri poziva ministra Stefanovića da, ukoliko su ti navodi tačni, odmah podnese ostavku. "Takođe se obavezujemo da ćemo na ovaj način preispitati diplome svih državnih funkcionera i zaposlenih u javnom sektoru, zaustaviti kriminal i jednom za svagda vratiti poverenje u srpski prosvetni sistem", ističe se u saopštenju Dveri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво