Vučić: Pojas i put će doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj međunarodne saradnje (CIDCA) sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje u vidu donatorske pomoći ove agencije.

Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će poseta predstavnika kineske agencije CIDCA Srbiji rezultirati uspešnom saradnjom, što će doprineti ekonomskom razvoju, održivom privrednom rastu i sigurnoj investicionoj klimi u Srbiji.

Predstavnici Kineske agencije, koja je osnovana prošle godine kao posebna agencija za pružanje međunarodne pomoći, ukazali su na brojne mogućnosti saradnje i ponudili donatorsku pomoć za razvoj u oblasti zdravstva, prosvete, industrije i infrastrukture, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Posebnu pažnju posvetili su oblasti vanrednih situacija u slučaju elementarnih nepogoda, kao i oblasti carine, ponudivši pomoć u vidu opreme i obuke zaposlenih. Projekti Kineske agencije obuhvatili bi i pomoć u oblasti ljudskih resursa, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali i o projektima od značaja za međunarodnu saradnju, poput inicijative Pojas i put, posebno naglasivši značaj projekta izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta.

Predsednik Vučić je istakao da će Pojas i put doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica, još jednom izrazivši zahvalnost kineskom predsedniku Si Đinpingu što je Srbija deo ove inicijative.

Sastanku predsednika Vučića i predstavnika agencije CIDCA prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво