Vulin: Crkvu osnivaju vernici, a ne vlade

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću da zna istoriju, znao bi da crkvu osnivaju vernici, a ne vlade.

"Znao bi i da je u Crnoj Gori rođen otac osnivača SPC Svetog Save, Stefan Nemanja, Simeon Mirotočivi. Da zna istoriju ili da je čitao 'Gorski vjenac' znao bi da nije novina da Srbi promene veru i sa njom naciju, ali jeste novina da onima koji su ostali u veri i naciji pokušate oteti svetinje i proglasiti ih svojima", izjavio je Vulin na odgovor crnogorskog ministra odbrane da je autokefalna CPC istorijska činjenica, kao i da nepoznavanje istorije i prava "škodi".

"Možete da izmislite crkvu, niko to ne brani, možete izgraditi nove bogomolje, možete i tu crkvu registrovati u policijskoj stanici na Cetinju, možete i Miraša zaključkom Vlade proizvesti u patrijarha, ali nemojte za taj poduhvat koristiti svetinje srpskog naroda. Da znate istoriju svoje zemlje i mog naroda, znali biste da Srbi ne napuštaju svoje svetinje", naveo je Vulin u izjavi za javnost.

broj komentara 0 pošalji komentar