Narodna stranka: Policija da pronađe napadače na Bagarića

Novosadski odbor Narodne stranke saopštio je da osuđuje napad na jednog od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu Dejana Bagarića.

Gradski odbor Narodne stranke u Novom Sadu je, kao direktnog kreatora atmosfere nasilja prema političkim neistomišljenicima, označio gradonačelnika Miloša Vučevića i njegove saradnike koji su "dobro poznati javnosti po raznim krivičnim delima".

"Sada je već svima jasno da Novi Sad ne samo da više nije bezbedan grad, već i to da su kriminalne strukture toliko blisko povezane sa vlašću i da se nalaze pod zaštitom gradonačelnika i SNS-a", ističe se u saopštenju.

Narodna stranka navodi kako "kao nagradu za zastrašivanje i prebijanje političkih neistomišljenika dobijaju nameštene tendere u gradskim i republičkim preduzećima gde pod sumnjivim okolnostima zarađuju milione evra", dok "jedan deo tog novca koriste za kupovinu glasova na izborima, a drugi deo zadržavaju za sebe".

Sve to je dovelo do toga da je stanje u Novom Sadu postalo gore nego devedesetih godina, ocenila je Narodna stranka.

"Kao vrhunac licemerja, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić objavljuje rat organizovanom kriminalu baš iz Novog Sada, smejući se građanima iza leđa, svestan da je to samo još jedna predstava za javnost", ocenjeno je u saopštenju.

Narodna stranka apeluje da policija "koja još nije pala pod uticaj vladajuće stranke" radi svoj posao i da "u najkraćem roku pronađe počinioce ovog brutalnog prebijanja dok ne bude prekasno i neko bude ubijen".

Jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić, napadnut je sinoć i teško pretučen, saopštili su organizatori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво