Dačić o Marovićevom državljanstvu i odnosima sa Crnom Gorom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da nema precizne podatke o tome da li je prvi predsednik državne zajednice SCG Svetozar Marović dobio srpsko državljanstvo.

Ivica Dačić je novinarima na marginama konferencije u Budvi rekao da jedino zna da je ministar unutrašnjih poslova rekao da Svetozar Marović nije dobio srpsko državljanstvo.

Na pitanje da li će Podgorica za izručenje Marovića čekati putnu infrastrukturu o kojoj je pre odgovora na pitanje pričao, Dačić je odgovorio da on ne zna ni kako je Marović došao u Beograd.

"To pitajte vaše vlasti, nemojte da me pitate mnogo kada sve znate", kazao je Dačić.

Upitan da prokomentariše izjavu lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića da od Srbije očekuje da zaštiti svoje državljane koji očekuju presudu zbog optužbi za terorizam, Dačić je rekao da ne može da govori o tome jer poštuje pretpostavku nevinosti.

Videćemo kasnije, ako se neko obrati našim organima i ako postoji opravdane okolnosti, rekao je Dačić i podsetio na opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića i crnogorskih državnih organa, da se obe strane trude da i ako postoje neke razlike ili problemi da se kao prijatelji ophode.

Opredeljeni smo da budemo dobronamerni, a istovremeno zaštitimo svaki pojedinačni interes, rekao je Dačić i dodao da nikada ne sme da se desi da budemo neprijatelji i protivnici.

"Jer, ako smo mi neprijatelji, šta treba da pričamo o drugima", rekao je Dačić i na kraju rekao novinarima da se nada da su ga slušali bez prevodioca.

Prema njegovim rečima, saradnja dve zemlje ne može da se zameni komunikacijom dva ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je dodao da o svemu ostalom, kao i o slučaju Branke Milić u ambasadi Srbije, rade dva ministarstva pravde i unustrašnjih poslova.

"Srbija ima obavezu da pomaže svojim građanima i pripadnicima srpskog naroda koji žive van Srbije, imajući u vidu želju da gradimo bolje odnose. Sada nemam novih detalja o Maroviću", rekao je ministar koji je poručio i da su Srbija i Crna Gora dve najbliže države.

"Možemo da živimo u dve države, samo što nikada u istoriji nikada nismo bili ne možemo da budemo neprijatelji", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, saradnja dve zemlje ne moze da se zameni komunikacijom dva ministarstava spoljnih poslova.

Dačić je dodao da o svemu ostalom kao i o slučaju Branke Milić u ambasadi Srbije, rade dva ministarstva pravde i unustrašnjih poslova.

"Srbija ima obavezu da pomaže svojim građanima i pripadnicima srpskog naroda koji žive van Srbije, imajući u vidu želju da gradimo bolje odnose. Sada nemam novih detalja o Maroviću", rekao je ministar koji je konferenciju iskoristio da poruči da su Srbija i Crna Gora dve najbliže države, Srbi i Crnogorci bliski narodi.

"Možemo da živimo u dve države, samo što nikada u istoriji nikada nismo bili, i ne možemo da budemo neprijatelji", rekao je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара