Gradonačelnici Beograda i Banjaluke dogovorili proširenje saradnje

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić razgovarao je u prostorijama Gradske uprave Banjaluke sa gradonačelnikom najvećeg grada Republike Srpske Igorom Radojičićem.

Tokom prve zvanične posete gradonačelnika Zorana Radojičića usaglašeno je da dva grada nastave i prošire saradnju u brojnim oblastima, uključujući i intenzivnu kulturnu razmenu, koja se izvođenjem više pozorišnih predstava upravo realizuje u okviru manifestacije "Proleće u Banjaluci".

Zoran Radojičić je istakao dugogodišnju saradnju dva prijateljska grada.

"Nadam se da ćemo saradnju nastaviti u mnogim oblastima jer imamo veliki prostor za međusobnu komunikaciju", rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. 

"Gradonačelnik Banjaluke se bavi značajnim konceptima savremenih gradova, kao što su "pametan" i "zeleni" grad, što su takođe oblasti interesovanja koje mi u Beogradu želimo da razvijemo. Jedan smo narod i moramo u teškim vremenima da pomažemo jedni drugima i sarađujemo još više u narednom periodu", zaključio je Radojičić.

Povodom Dana Banjaluke, gradonačelnik Beograda je sinoć prisustvovao Svečanoj akademiji u Banjskom dvoru.  

Gradonačelnik Banjaluke je istakao da je saradnja dva grada svestrana i da se realizuje u više oblasti, od privrede do kulture.

"Zahvaljujući ranijim dogovorima, upravo ovih dana u Banjaluci su izvedene predstave za decu pozorišta iz Beograda. Kao što Republika Srpska uvek gleda u Srbiju, tako i Banjaluka gleda na Beograd i uvek se trudimo da održimo kontakt i saradnju. Pred nama su široke mogućnosti komunikacije u različitim oblastima", rekao je Igor Radojičić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво