Vučić: Parlament je mesto za dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike opozicije na dijalog, ali tamo gde se dijalog i odigrava – u Parlamentu. Kaže da će u petak govoriti pred najvećim brojem ljudi, a da će ozbiljnim sadržajem koji će ponuditi građanima pokazati šta je činiti u narednom periodu.

Aleksandar Vučić je ponovio optužbe na račun pojedinih lidera opozicije, koji su, kako je rekao, svojim govorima na jučerašnjem protestu dokazali njegove tvrdnje.

"Juče sam bio na terasi i slušao ljude. Žive duše nije bilo u blizini Predsedništva i Skupštine Grada Beograda. Slušao sam uvrede na svoj račun po hiljaditi put", rekao je Vučić.

Vučić je tokom obilaska Kliničkog centra Srbije ponovio da je na jučerašnjim protestima bilo sedam i po hiljada ljudi.

"Mi smo znali – gornja granica je bila 11.000, i bilo je sedam i po hiljada. Ljudi su prebrojani 'u glavu'. Ne razumem tu histeriju laži koju su neki pokušavali da prikriju. Nije bitan broj ljudi, zato što su sve vreme lagali. Nijednom se u Beogradu nije okupilo više od pet i po hiljada ljudi. A sedam i po hiljada je ozbiljan broj", naglasio je Vučić.

Dodao je da je bilo problema sa brojanjem, između softvera i ručnog brojanja. Razlika je, kaže, 65 ljudi.

"Naravno da su opet insistirali na slikama iz šetnje, zašto postave kameru kod Vlade, oni se slivaju, uslikaju 800, 900 ljudi, jao jel' ste videli kakva se masa sliva", ističe Vučić.

Baš zato što je 7.500 oozbiljan broj je, kaže, predsednica Skupštine Maja Gojković pozvala na dijalog u parlamentu.

"Za dijalog smo spremni, Maja Gojković ih je pozvala na dijalog tamo gde treba", istakao je predsednik Srbije.

Vučić najavljuje da će na skupu zakazanom za petak govoriti pred velikim brojem ljudi.  

Kaže da ozbiljnim sadržajem koji će ponuditi građanima želi da pokaže "šta je činiti u narednom periodu".

Mađarima se izvinio zbog izjava pojedinih lidera opozicije. Zabrinjavajuće su, kaže, tvrdnje o naseljavanju Mađara i Sirijaca. 

Ističe da to nije stav većinske Srbije. 

"To se i u teoriji i praksi naziva fašizam. Ja ću da govorim istinu, to je moj posao kao predsednika", napomenuo je Vučić.

Zahtevi koji se tiču REM-a i javnih servisa su, prema Vučićevim rečima, protivzakoniti.

"To bi bilo direktno narušavanje Javnog servisa, jer su te zakone oni donosili", rekao je Vučić.

Govorio je i o Radio-televiziji Srbije.

"RTS o kojoj mislim lošije sigurno od njih, posebno direktno o njihovim kadrovima i njihovim ljudima, to su svi na RTS-u. Ne možemo mi, znate, to je za Upravni odbor, to bi bilo direktno narušavanje kada bi stranke o tome govorile, direktno narušavanje nezavisnosti javnog servisa", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je da ne voli ultimatume.

"Te ultimatume pet i šest dana – ne volim ultimatume. Zato napred do pobede, rasturite nas. A na dijalog u parlament", zaključio je Vučić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво