Vulin i Vesić odložili štrajk glađu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, odložio štrajk glađu koji ja najavio za danas. I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je njegova odluka o početku štrajka glađu odložena, ali da je i dalje na snazi.

Aleksandar Vulin je na konferenciji za novinare rekao da je odložio štrajk glađu, koji je najavio kao odgovor onima koji žele sukobe.

"Pripadnici novog DOS-a su imali plan da upadnu u institucije na silu pa onda da počnu sa štrajkom glađu u svakoj od njih", kaže Vulin i ističe da bi tako blokirali njihov rad i predstavili Aleksandra Vučića kao nekog ko ne brine za tuđe živote.

Ne bi pokrenuli dijalog ili tražili izbore, nego su, ističe, hteli iznudu. "Zato je moj odgovor bio štrajk glađu da vide da ima onih koji bi se suprotstavili istim sredstvima. Oni su hteli nasilje i da zaustave institucije", napominje Vulin.

Kaže i da je tu odluku doneo posle konsultacija s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Jutros sam imao dug razgovor sa Vučićem. Nas dvojica smo saborci, a kao i svi saborci umemo i da se ne složimo. Ja mu verujem, u njegove procene, jer bez svake sumnje dobija izbore imenom i prezimenom. Zato sam prihvatio sugestiju saborca i prvog u lancu komandovanja vojskom da odložimo štrajk", naveo je Vulin.

Vesić: Počeću štrajk kada budu nastavili da ucenjuju državu

I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je njegova odluka o početku štrajka glađu odložena, ali da je i dalje na snazi.

Poručio je da će započeti štrajk onog trenutka kada "huligani" budu nastavili da ucenjuju državu i prete štrajkom glađu.

"Moja odluka o štrajku glađu je motivisana željom da skrenem pažnju na nasilje koje fašisti vrše u Beogradu", rekao je Vesić na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Odbornici započeli "odbranu" zgrade Skupštine grada

Vesić je dodao da su odbornici vladajuće većine u Skupštini Beograda u 14 sati započeli odbranu zgrade Skupštine grada i beogradskih opština.

Objašnjava da to rade zbog najave čelnika Saveza za Srbiju da će po podne pokušati da uđu u Narodnu skupštinu, a potom i u Gradsku skupštinu i još neke beogradske opštine, i da tu započnu štrajk glađu, kako bi im se sutra na najavljenom protestu pridružile pristalice.

To je, kaže Vesić, pokušaj državnog udara, napad na institucije, demokratiju i izbornu volju građana.

Dodao je da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima ostati u Skupštini grada i skupštinama opština, i da na taj način želi da čuva Skupštinu grada od nasilja.

Nikodijević: Vlast se dobija i gubi na izborima

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da se donetom odlukom brane demokratske tekovine, ustavni poredak i izborna volja građana.

"Vlast se dobija i gubi na izborima, a između dva izborna ciklusa politički dijalog odvija se na sednicama Skupštine i unutar institucija. To što neki žele da ih zamene ulicom, ne znači da ćemo na ulicu pristati", rekao je Nikodijević.

Dodao je da su građani pre godinu dana dali poverenje SNS-u i SPS-u da sprovode program koji su kandidovali, te da njihovi predstavnici imaju obavezu prema građanima da se bore za razvoj grada.

Ranije danas, poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je da će poslanici vladajuće koalicije od danas boraviti u Skupštini kako bi je odbranili od onih koji "nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom" pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije – SNS, SPS, SDPS, NS-USS, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

broj komentara 25 pošalji komentar
(subota, 13. apr 2019, 06:24) - Vojnik [neregistrovani]

Tuga

Gosp ministre, vojsci je zabranjen strajk gladju, sad ste sluzili vojsku i valjda ste to naucili. Molim Vas, nemojte vise da nas brukate.

(subota, 13. apr 2019, 02:02) - anonymous [neregistrovani]

....

Ja ne znam dal je ovo realno da ovaj Vulin bude ministar odbrane, covek se samo blamira, kakav crni ministar odbrane da strajkuje gladju i da ogranici sam sebi kretanje, pa on treba nonstop da bude dostupan, jer je on u lancu komandovanja tj. drugi po vaznosti, zamislite da Sergej Sojgu nesto tako izjavi, pa bio bi odma smenjen za dva sata.

(petak, 12. apr 2019, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

opa

Vulinijada...........

(petak, 12. apr 2019, 20:45) - anonymous [neregistrovani]

Штрајк

Ако су рекли да ће да штрајкују, има да штрајкују, До испуњења захтева. Моја подршка за штрајк глађу господину Вулину, Весићу и Мариновићу!

(petak, 12. apr 2019, 20:43) - anonymous [neregistrovani]

Није баш тако

@Drmr

Мада нерадо, јер немам лепо мишљење о Америци, али овога пута Вас позивам да прочитате америчку Декларацију независности. Поучно је. "...But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security..." Дакле, не мења се увек власт на изборима, зависи каква је власт.

(petak, 12. apr 2019, 20:33) - anonymous [neregistrovani]

Srbija treba nove i nekomprovitovane lidere

Sramota me je da citam ovo, o transferu blama da i ne govorim. Srbiji su potrebni posteni i nekomprovitovani lideri pre svega u politici, kada konkurisem za posao u nekoj stranoj kompaniji ja moram da prodjem tesku selekciju i pobedim na drugom intervju konkurente...pretpostavljam da to pravilo treba da vazi pre svega za politicare...samo ne znam ko ce da raspise konkurs/oglas??

(petak, 12. apr 2019, 20:20) - anonymous [neregistrovani]

Лелеееее

"саборци"!?!?!

(petak, 12. apr 2019, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

Вртић

Као детету васпитачица кад забрани...

(petak, 12. apr 2019, 17:48) - anonymous [neregistrovani]

Dokle !!!

Dokle cemo se brukati ?

(petak, 12. apr 2019, 17:24) - anonymous [neregistrovani]

Kakvi ministri...

Da nije smesno, bilo bi zalosno!