Посланици СНС-а неће ступити у штрајк глађу

Посланици владајуће коалиције донели су одлуку да не ступају у штрајк глађу, рекао је посланик СНС-а Александар Мартиновић. Истиче да ће они од данас и дању и ноћу бити у Скупштини Србије како би је одбранили од оних који, како кажу, насиљем, дивљаштвом, рушењем, фашизмом покушавају да преузму власт и промене изборну вољу грађана.

На питање да ли ће посланици СНС-а штрајковати глађу, Мартиновић је рекао да је јутрос имао консултације с председником странке Александром Вучићем и да је донета одлука да за сада не ступају у штрајк глађу.

"Ако посланици Драгана Ђиласа одлуче да ступе у штрајк глађу да би уцењивали државу, председника или Владу Србије, истог момента ће посланици СНС-а ступити у штрајк глађу. Наш штрајк глађу ће трајати дуже и од Бошковог, Ђиласовог и Јеремићевог", рекао је Мартиновић на конференцији у Скупштини, којој су присуствовали и посланици владајуће коалиције - СНС, СПС, СДПС, НС-УСС, ПС.

Он је навео да су напредњаци спремни да воде дијалог и са опозицијом и подсетио да је председница парламента Маја Гојковић позвала на консултације у уторак све шефове посланичких група.

"Надам се да ће и они који су пре неки дан упадали моторним тестрама, претили и чинили друге ствари схватити да сем дијалога другог решења за ову ситуацију нема. Ако хоће разговор, ми смо спремни, ако хоће насиље и терор, то им више нећемо дозволити", рекао је Мартиновић.

Он је истакао да се одбраном Скупштине брани изборна воља грађана и позвао надлежне органе и министре да, како је рекао, раде свој посао и да свима у Србији омогуће "слободно кретање, да радници на градилиштима буду безбедни, пролазници, новинари, народни посланици и да нема више упадања у институције са вешалима и тестерама и завртања руку новинаркама".

"И дању и ноћу у Скупштини" 

Мартиновић је поновио Вучићеве речи да СНС не мрзи никога.

"Желимо да се Ђилас, Јеремић и остали коначно дозову памету, нека уђу коначно у воз напретка Србије ако то желе, ако не желе, нека остану заробљени у прошлости и нека живе у свом свету у коме се богате, а народ гладује", каже Мартиновић.

Како је рекао, сада је 2019. година, Србија се променила и грађани су схватили да нема другог пута осим оног који је трасирао председник Србије Александар Вучић и број окупљених грађана синоћ у Новом Саду је то показао.

Мартиновић је рекао да су посланици владајуће коалиције спремни да од данас, па до кад буде потребно, бране парламент.

"Спремни смо да будемо присутни физички овде у Народној скупштини данима и ноћима, јер нећемо да дозволимо онима који би насиљем да преузму власт да упадну у Парламент и да се понове сцене које су се дешавале на улицама Београда", рекао је Мартиновић.

Истакао је да неће дозволити да се парламент претвори у поприште примитивизма, насиља и повампиреног фашизма.

"Фашизам никада у Србији није имао подршку", поручио је Мартиновић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи