AP i Blumberg o Vučićevom upozorenju da se nasilje ne toleriše

Američka agencija AP izvestila je da se predsednik Srbije založio za odbranu zakona i reda u zemlji dan nakon što su pristalice opozicije upale u nacionalnu televiziju, protestujući protiv onoga što oni tvrde da je autokratska vlast. Agencija Blumberg izvestila je da se Aleksandar Vučić suočio sa besnim demonstrantima u Beogradu, upozorivši da nasilje neće biti tolerisano.

Navodi se da se, dok je Vučić držao konferenciju za medije u zgradi Predsedništva u centru Beograda, stotine pristalica opozicije okupilo ispred, zahtevajući njegovu ostavku.

AP navodi da je bilo izveštaja o čarkama sa policijom. Navodi se da je tokom obraćanja, prenošenog na televiziji, Vučić u više navrata opozicione lidere okarakterisao "fašistima, huliganima i lopovima".

Američka agencija ističe da su pripadnici policijskih jedinica za razbijanje demonstracija sinoć uklonili stotine ljudi, uključući opozicione lidere, koji su upali u sedište Radio-televizije Srbije kako bi osudili njeno izveštavanje koje smatraju veoma pristrasnim.

Navodi se da je ovo prvi veliki incident nakon meseci mirnih protesta protiv Vučića, na kojim je tražena njegova ostavka, pošteni izbori i slobodni mediji.

Blumberg: Vučić upozorio da nasilje neće biti tolerisano

Američka agencija Blumberg izvestila je da se srpski predsednik suočio sa besnim demonstrantima u Beogradu, upozorivši da nasilje neće biti tolerisano.

Agencija navodi da je Vučić na konferenciji za medije u Predsedništvu, nakon što je policija sinoć upućena da povrati javni red i mir pošto što su demonstranti ušli u zgradu Radio-televizije Srbije, zahtevajući nepristrasno izveštavanje javnog servisa.

Agencija navodi da su protesti održavani svakog vikenda od početka decembra, tražeći slobodu medija, bolju vladavinu prava i slobodne i pravedne izbore.

Blumberg ocenjuje da je nezadovoljstvo javnosti u porastu na Zapadnom Balkanu, gde demonstranti vrše pritisak na vlasti u Crnoj Gori i Albaniji zbog korupcije i pozivaju tamošnje lidere da se sklone s vlasti.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво