Dodik o KiM: Bez Srba neće biti zaokružena priča

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Kosovo i Metohija ostaje u Srbiji, koja će konačno odlučiti o tom pitanju.

"Bez Srba neće biti zaokružena ta priča", poručio je Dodik, pojasnivši da to znači da će ceo srpski narod na kraju morati da da svoje mišljenje o kosovskom pitanju. 

Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da dijalog sa Beogradom treba nastaviti radi postizanja sveobuhvatnog obavezujućeg pravnog sporazuma u okvirima postojećih granica, što ne podrazumeva "republiku Milorada Dodika na Kosovu", Dodik je rekao da nije znao da je Haradinaj uopšte čuo za njega, ali da bi trebalo da bude upoznat s tim da je Republika Srpska - republika srpskog naroda.

"To je republika srpskog naroda, stvorena 1992. godine za razliku od njegove koja je NATO bombardovanjem morala da se na neki način zaokruži. Na jedan lažni način, bez saglasnosti zemlje u kojoj se nalazi, proglašena je navodna nezavisnost. Oni već imaju dovoljno problema oko toga", rekao je Dodik odgovarajući na pitanja novinara nakon prijema povodom Dana RS i 27 godina od proglašenja Ustava Srpske.

Napominjući da Kosovo nije priznalo pola čovečanstva, Dodik je primetio da je očigledno da "samoproglašeno Kosovo ne može da dobije potpunu međunarodnu verifikaciju" i dodao da Srbija ima i polaže pravo na Kosovo i Metohiju i da on podržava ono što radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić po tom pitanju.

"Vučića treba ojačati ovde u Srbiji kao pregovarača u jednom važnom trenutku za srpski narod u celini, da sa snagom volje srpskog naroda može da donosi odluke i učestvuje u rešavanju ovog i te kako teškog pitanja", rekao je Dodik. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво