Jovanović: SzS podmeće isprazni dokument

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da Savez sa Srbiju građanima podmeće isprazni populistički dokument o dogovoru koji su napravili sami sa sobom i zloupotrebljava nezadovoljstvo građana trenutnim stanjem u zemlji.

"Glavni atribut tog dokumenta je izbegavanje odgovornosti, kroz izostavljanje ključnih političkih pitanja, i predlaganje neke zamišljene ekspertske vlade, koja će za godinu dana rešiti sve naše probleme koje danas ne smemo ni da nabrojimo", naveo je Čedomir Jovanović u pisanoj izjavi.

Umesto takvih šarenih laža, ističe Jovanović, našem društvu je potrebno reći istinu da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija, jer nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu.

Jovanović poručuje da su tri ključne tačke spajanja sa svetom koje su neophodne našem društvu: Evropa, dogovor sa kosovskim Albancima i ljudska prava i građanske slobode.

"Ne pristajemo da nam evropske vrednosti tumače Boško Obradović i Milan Stamatović, koji u Srbiju iz sveta znaju da dovedu samo ruske paravojne formacije, koje decu vode u šume da pucaju, i militantne bajkere da seju strah", naveo je Jovanović.

On ističe da je nepostojanje Evrope u dokumentima Saveza za Srbiju jasan i izričit politički stav i orijentacija, a ne stvar kompromisa.

Pod maskom da stvaraju front protiv Vučića, napravili su front protiv Srbije u Evropi, ocenio je Jovanović.

broj komentara 0 pošalji komentar