Incident uoči sednice Skupštine Vojvodine

Skupština AP Vojvodine razmatra predloga budžet za 2019. godinu, ali je burno bilo i pre rasprave, pošto je pred početak sednice došlo do incidenta. U skupštinskoj sali verbalno su se sukobili poverenik Narodne stranke za Vojvodinu i član poslaničke grupe "Alternativa za Vojvodinu" Borislav Novaković i šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov.

Borislav Novaković je na reveru nosio nalepnicu sa natpisom "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije", a Milenko Jovanov mu je, pri ulasku u salu, rekao: "Danas nalepnica, sutra nanogvica".

Novaković je optužio Jovanova da "odlučuje o tome ko će biti osuđen", posle čega je predsednik Skupštine Ištvan Pastor rekao obezbeđenju da Novakovića izvede iz sale.

Jovanov je ponovio prisutnim predstavnicima medijima rečenicu koju je izgovorio.

"Zaposlićemo novih 23.000 ljudi, one iste koje je Bora Novaković otpuštao i to će biti naš odgovor na njihovo nasilje i verbalno i fizičko", dodao je Jovanov.

Naglasio je da je budžet koji se danas izglasava "za 16 milijardi veći od budžeta koji je 2012. godine ostavila prošla vlast".

Novaković i poslanici grupe "Alternativa za Vojvodinu" izašli su iz sale Skupštine Vojvodine i ispred razvili transparent sa natpisom "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво