"Svaka nova mera Prištine karta u jednom pravcu za propast i Srba i Albanaca"

Reagujući na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da Priština može preduzeti i "gore korake", koje nemaju veze sa tarifama, Marko Đurić kaže za RTS da je to karta u jednom pravcu za propast i Albanaca i Srba. Ističe da je neophodno da neko iz međunarodne zajednice učini nešto pre nego što bude kasno.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Srbija upozorava čitavu međunarodnu zajednicu i skreće pažnju da "ludilo i neodgovornost pojedinih političkih krugova u Prištini nemaju granice".

"Ovo što Priština radi je karta u jednom pravcu za propast i Albanaca i Srba i konačno je neophodno da neko iz međunarodne zajednice učini nešto pre nego što bude suviše kasno", istakao je Đurić u izjavi za RTS.

Naveo je da je ovo je "očajnički vapaj i molba" da se zaustavi eksalacija i ludilo političkih predstavnika Albanaca koji, kako kaže, ne shavataju koliko je opasna i ozbiljna situacija i koliko novi pritisci i nove mere mogu da ugroze opstanak i budućnost svih.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo je da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake.  On rekao da postoje i druge akcije koje se mogu desiti, a koje nemaju veze sa tarifama.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 08. dec 2018, 18:52)
anonymous [neregistrovani]

Te "mjere",g-dine Djuricu,ne dolaze iz Pristine.

Nego dolaze iz SAD i EU,a Albanci su samo jedna mala grupa nesvjesnih ljudi koja po nalogu mocnika pravi nered u krcmi i koja ce na kraju platiti ceh za sve sto su zapadne sile pojele,popile i porazbijale.

(subota, 08. dec 2018, 18:35)
A.Semjonov [neregistrovani]

Sta bi uradili nasi preci?

G.Djuricu, medjunarodna zajednica ne postoji. Koji je pozivni broj MZ , ko je njen predsednik i gde joj je glavni grad?
Niko za nas ne moze da preduzima bilo sta. O nama se radi i na nama je da preduzimamo nesto, ali pre nego sto se pretnje obistine.