Lavrov: Brisel da ne povlađuje Prištini

Moskva očekuje da Brisel izdejstvuje da Priština ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština, kao i da joj ne povlađuje, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov u Milanu učestvuje na 25. zasedanju Saveta ministara spoljnih poslova država-članica OEBS-a u Milanu.

"Nedopustivo je učešće Kosova na sastancima OEBS-a u svojstvu države, gledanje kroz prste na poteze Prištine, kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244. Očekujemo da EU izdejstvuje da Priština ispuni obaveze iz dogovara sa Beogradom, uključujući i formiranje ZSO", rekao je Lavrov.

Na zasedanju OEBS-a učestvuje i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво